O ipoteză fascinantă: „Steaua Morţii”, steaua-companion ascunsă a Soarelui nostru, ar putea fi roşie datorită unor aurore foarte puternice produse la nivelul ei! Iar în jurul stelei ar putea orbita celebra „planetă X”, plină de viaţă şi de extratereştri…


pitica bruna auroraPe 30 iulie 2015, site-ul BBC.com ne prezintă o ştire foarte interesantă despre descoperirea unei aurore în jurul unei stele pitice brune din alt sistem solar. Citez din ştire:

O stea pitică brună, care se află la mai puțin de 20 de ani-lumină depărtare, în constelația Lyra, prezintă mai multe aurore enorme, de un milion de ori mai puternice decât luminile nordice de pe Pământ și de 10.000 de ori mai puternice decât cele de pe gigantul gazos Jupiter. Lumina de la aceste aurore roșiatice a fost observată în spectrul vizibil, precum și în spectrul de raze X, variind considerabil cu rotația pitice brune, cunoscută sub numele de LSR J1835 + 3259.

Spre deosebire de aurorele generate pe planete din sistemul solar, ale căror câmpuri magnetice interacționează cu particulele încărcate de la Soare, nu este foarte clar modul în care se produc aceste aurore puternice pe o stea pitică brună, care nu are o stea-companion, de unde să provină bombardarea cu aceste particule încărcate. Cel mai probabil, o planetă sau un satelit aflat în imediata apropiere a piticii brune se află la originea procesului, la fel cum micul satelit Io afectează magnetosfera lui Jupiter. Dar acest efect luminos asupra piticii brune depăşeşte extrem de mult aurora observată pe Jupiter.

Astronomii care au studiat această stea pitică au ajuns la concluzia că o planetă având dimensiunile Pământului orbitează LSR J1835 + 3259, fiind capabilă să genereze un curent suficient pentru a alimenta aurora observată.

P.S. Ştirea este foarte interesantă din alt punct de vedere. Se cunoaşte foarte bine teoria că Soarele nostru are o stea-companion ascunsă (pitică roşie sau brună poate – să o denumim „Nemesis” sau „Steaua Morţii”), aflată la distanţe enorme, şi în jurul căreia orbitează alte planete, printre care şi celebra „planetă X”. Vedeţi mai multe în articolul meu din 2010: Nemesis sau Steaua Morţii, companionul Soarelui care ne va aduce sfârşitul.

Dacă stelele pitice pot produce aceste efecte roşiatice intense, independente de lumina stelei-companion (dacă ea există), atunci „planeta X” (ce orbitează Nemesis) ar putea produce la fel de bine efecte de lumină similare şi în sistemul nostru solar. Tot ceea ce este necesar este prezența unei planete de mărimea Pământului, care orbitează în imediata apropiere a stelei pitice. O astfel de planetă, de asemenea, poate fi încălzită considerabil de proximitatea față de steaua pitică şi iluminată de aurorele roşii în întunecimea spațiului. Astfel, lumina şi căldura ar fi oferite unei planete capabile să susțină viața la marginea sau în afara sistemului solar.

Mai mult decât atât, dacă acest sistem ar trece peste o zonă cunoscută acum sub numele de „heliopauză”, efectul de auroră ar fi mărit în mod considerabil, ceea ce ar face vizibilă steaua pitică. Aurorele roșii ar fi considerabile, iar purtate înapoi de vântul solar, ar lua forma unor aripi, semănând astfel cu simbolul „discului înaripat” al lui Nibiru, simbol întâlnit la vechii egipteni şi sumerieni.

Într-un articol din 2010, Steaua roşie a comunismului e, de fapt, simbolul secret al Stelei Morţii sau al planetei Nibiru, prezentam ipoteza că „steaua roşie” ar fi simbolul secret al „Stelei Morţii” sau al planetei Nibiru. Atunci, spuneam că „Steaua Morţii” ar fi roşie, întrucât pe ea s-ar afla mult oxid de fier. Acum, mă gândesc dacă această culoare roşie n-ar putea fi dată tocmai de aceste aurore intense. E doar o ipoteză, dar interesantă, zic eu!


Lasă un comentariu