O „turlă” gigantică de 5 km a fost observată pe Lună de Google Moon!? Există vreo altă explicaţie?


Un vânător de anomalii, cu „ochi de vultur”, a descoperit ceea ce părea o structură asemănătoare unui turle într-o fotografie NASA a Lunii. Cu suprafața sa presărată de stânci și cratere, Luna, la fel ca Marte, este un loc în care pareidolia – tendința minții umane de a distinge forme semnificative în modele abstracte – poate domni, generând tot felul de vederi ciudate de orice, de la statui și clădiri pentru animale și oameni.

Această tendință de a interpreta greșit lucrurile banale ca ceva semnificativ a fost pusă în evidență recent, când un utilizator YouTube pe nume MexicoGeek, a descoperit ceea ce el a descris drept o „turlă” pe Google Moon (un serviciu care oferă utilizatorilor posibilitatea de a explora imaginile NASA ale suprafeţei Lunii). Dintr-un punct de vedere pare a fi o turlă, dar aspectul poate fi înșelător.

Potrivit MexicoGeek, obiectul ar avea o înălțime de aproximativ 5 km și a fost construit pentru a găzdui o navă extraterestră foarte mare, astfel încât să poată andoca în siguranță fără a ateriza.

Însă, Noah Petro – om de știință al misiunii Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) a NASA – s-a oferit să rezolve enigma. „”Turla” este pur și simplu formată din două cratere – unul mare și unul mic – așezate unul lângă celălalt. „Structura” înaltă și subțire este de fapt umbra craterului mai mic care este aruncat în cel mai mare, împreună cu resturi care probabil au căzut pe peretele craterului mare”.

Dacă această explicație va mulțumi pe toată lumea, rămâne totuși de văzut.

Sursa: dailymail.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO