Un mare secret astronomic se află ascuns în „Cartea lui Enoh”: steaua-companion a Soarelui nostru şi cele 7 planete „înlănţuite”


„Cartea lui Enoh” este una dintre cele mai vechi scrieri biblice, care a fost scoasă din Biblia canonică, fiind catalogată apocrifă de către teologi. „Cartea lui Enoh” a fost compusă în secolul al treilea înainte de Hristos. Mai multe concilii de la începuturile bisericii creștine, de exemplu Conciliul de la Laodicea, au considerat că este mai bine să elimine din textele sfinte anumite teme sensibile, cum ar fi ierarhiile divine sau demonice, care puteau degenera în interpretări nedorite.

Foarte interesant e faptul că în „Cartea lui Enoh” găsim următorul fragment (cap.20:1-3):

„1. Eu am făcut, în sfârşit un lung ocol pentru a sosi într-un loc unde nimic nu era întreg.
2. Eu nu am văzut acolo, nici lucrurile minunate arătate în cer, nici pământul cu minunăţiile sale; acolo nu era decât un pustiu singuratic şi îngrozitor.
3. Acolo am mai văzut şapte stele înlănţuite unele cu altele precum nişte munţi mari, precum nişte focuri mistuitoare. Şi am strigat când am văzut aceasta. Pentru ce crime sunt înlănţuite aceste stele; pentru ce au fost ele surghiunite în acest loc ? Atunci Uriel, unul dintre îngerii care era cu mine şi care mi-a fost însoţitor, mi-a răspuns: Enoh de ce o astfel de întrebare? De ce aceasta îngrijorare, aceasta nelinişte? Aceste stele au încălcat ordinele Domnului Prea-Înalt; şi pentru a-şi ispăşi crimele lor, ele au fost încătuşate în acest loc pentru un număr fără sfârşit de veacuri”.

E posibil ca patriarhul Enoh să fi făcut un zbor cosmic pe o navă spaţială cu Uriel, care era un înger-extraterestru. Ce „7 stele” i-au fost arătate patriarhului Enoh, situate undeva departe, pentru care s-a făcut un ocol lung? Dacă mergem cu speculaţiile, e posibil să fie vorba de nişte planete îndepărtate situate la marginea sistemului nostru solar, planete care orbitează în jurul „Stelei X” sau „Stelei întunecate”, steaua-companion a Soarelui nostru. Probabil că praful şi norii împiedică vizualizarea directă a acestui sub-sistem stelar, dar nu va fi mult până când vom descoperi şi acest secret astronomic…


Lasă un comentariu