Cercetătorii spun că papirusul care vorbeşte despre „soţia lui Iisus” nu este unul fals, fiind autentic! Francmasonii doresc să credem că Iisus ar fi fost căsătorit…


papirusul despre sotia lui IisusÎn septembrie 2012, scriam articolul acesta (Într-o scriere coptă din secolul al IV-lea apare scris “soţia lui Iisus”. Şi totuşi, Iisus n-a fost căsătorit niciodată!) în care vorbeam despre un document vechi (scris în limba coptă) în care s-ar vorbi despre „soţia lui Iisus”, celebra Maria Magdalena din Biblie. Cercetătoarea Karen King, descoperitoarea cuvintelor “Iisus le-a spus lor ‘soţia mea’”, spune că această scriere coptă ar fi copia unei biblii scrisă în greacă în secolul al II-lea. Precum se ştie, mulţi gnostici, ocultişti şi francmasoni au crezut şi cred în continuare că Iisus ar fi fost căsătorit şi chiar ar fi avut moştenitori (în rândul familiilor regale europene de mai târziu); însă, această descoperire nu dovedeşte absolut nimic. Gnosticii creştini (aflaţi în minoritate) din primele secole credeau că Iisus a fost căsătorit, lucru neacceptat de majoritatea creştinilor din acea perioadă.

Ei bine, acest papirus ar fi fost considerat de unii că este unul fals, pentru că ar conţine unele greşeli gramaticale de scriere. Site-ul Ancient Origins.net ne anunţă că, după mai multe cercetări efectuate de specialiştii de la Harvard, atât cerneala (pigmenţii), cât şi papirusul au origini străvechi, documentul neputând fi astfel un fals modern. Astfel, în urma analizelor efectuate s-a constatat că papirusul poate fi datat între anii 700 şi 800 d.Hr., fiind compatibil cu alte papirusuri din secolele 4-8, iar cerneala folosită era caracteristică acelor vremuri. Aşadar, nu se poate vorbi de-o falsificare actuală.

Totuşi, nu toţi cercetătorii sunt de aceeaşi părere. Egiptologul Leo Depuydt, de la Universitatea Brown, a spus că analiza chimică a papirusului nu era necesară, din moment ce doar o simplă examinare vizuală a sa arată erori gramaticale inacceptabile, similare cu cele găsite în Evanghelia apocrifă a lui Toma.

Precum am mai arătat şi alte dăţi, aşa-zisa soţie a lui Iisus Hristos este o minciună, în cele 4 evanghelii neexistând nici măcar o referinţă despre această aşa-zisă relaţie. Singurele locuri unde ar fi putut apărea referinţe despre o aşa-zisă căsătorie a Mântuitorului le putem găsi în evangheliile gnostice (Evanghelia lui Filip şi Evanghelia lui Maria). Dar, pe aceste evanghelii nu se poate pune bază întrucât aparţineau gnosticismului (o sectă care s-a îndepărtat mult de creştinism) şi ele au fost scrise după 100-200 de ani după viaţa lui Iisus pe pământ, şi nu după câţiva zeci de ani, aşa cum sunt cele 4 evanghelii canonice (Matei, Marcu, Luca şi Ioan). Pe de altă parte, mi se pare tare curios cum asemenea studii ştiinţifice apar exact înaintea Paştelui (catolic şi ortodox), pentru a crea mai multă îndoială şi dubii în rândul opiniei publice cu privire la Iisus Hristos…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock