De cine a fost „răpit” Sf. Ilie, într-un car de foc? De vreun extraterestru avansat?


Astăzi, 20 iulie, la creştini este sărbătorit Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul. Conform Bibliei, Marele Prooroc Ilie a săvârşit o serie de minuni: a înviat pe fiul văduvei din Sarepta Sidonului, a văzut pe Dumnezeu, la muntele Horeb „în vânt subţire”, pe cât este cu putinţă omului a-L vedea, a despărţit Iordanul, lovindu-l cu cojocul, trecând ca pe uscat etc.

Religia creştină spune că Sf. Ilie nu ar fi avut parte de o moarte pământească, ci ar fi fost luat în cer de un car de foc tras de cai albi, înaripaţi. Ufologii din zilele noastre spun că ar putea fi vorba de o răpire extraterestră, „carul de foc” nefiind altceva decât o navă spaţială extraterestră.

Dar cine este vizitiul care l-a „răpit” pe Sf. Ilie într-un car de foc? Din Vechiul Testament se desprinde faptul că atât caii, cât şi carele de foc fac parte din oştirea cerească ce îl insoţeşte pe Iehova, Dumnezeul iudeilor. Conform cercetătorului Zecharia Sitchin, acest Iehova nu ar fi altcineva decât unul din liderii extratereştrilor Anunnaki, care ar fi venit pe Terra cu mii (sau sute de mii de ani) şi care ar fi avut un rol în creaţia oamenilor.

Alţii însă cred că aceste care de foc erau conduse de „heruvimi” (tot extratereştri?), care, conform Bibliei, sunt fiinţe cereşti hibride, cu corp de taur sau leu, cu aripi de vultur, dar cap de om, semnificând raţiunea.

Dar, enigma Sf. Ilie încă rămâne. A fost el „răpit” cu adevărat de Iehova? Sau de către un extraterestru avansat?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock