Nu mai e SF! La sfârşitul anului 2017, Airbus spune că va scoate maşini zburătoare urbane!

  •  
  •  
  •  
  •  

Cred că toți putem fi de acord că unul dintre lucrurile cele mai dezamăgitoare despre epoca noastră tehnologică îl reprezintă faptul că nu avem încă mașini zburătoare cu ajutorul cărora să ne deplasăm foarte rapid prin oraşe. Avem deja dispozitive mici capabile de comunicare instantanee în întreaga lume, dar literatura science-fiction din ultimele decenii ne-a promis şi mașini zburătoare. E adevărat că în ultima perioadă au apărut dronele, dar totuşi ce se întâmplă cu tehnologia vehiculelor zburătoare? De ce nu este ea mai dezvoltată?

Deocamdată, primul motiv ar fi acela al infrastructurii. Marile oraşe ale lumii nu sunt încă proiectate pentru prezenţa vehiculelor aeriene. Totuşi, tehnologia vehiculelor aeriene urbane nu este îndepărtată, ci chiar foarte apropiată. La conferința din acest an (2017) – Life Digital Design din Munchen, preşedintele corporaţiei Airbus, Tom Enders, a declarat participanților că firma sa este în curs de dezvoltare a unui prototip gata pentru a fi testat până la sfârșitul anului 2017. Pentru a atinge acest obiectiv măreț, Airbus a creat o întreagă divizie, Urban Air Mobility, dedicate cercetării și dezvoltării tehnologiei auto de zbor. Scopul ei final este dezvoltarea sistemelor aeriene de automobile, care vor fi conduse de către roboţi.

Enders a spus că acest nou segment de cercetare Airbus „este o progresie naturală cu privire la calendarul călătoriei umane”: „În urmă cu o sută de ani, transportul urban a mers în subteran, acum avem mijloacele necesare tehnologice pentru a merge deasupra solului. Suntem într-o fază de experimentare și vom lua această evoluție foarte serios”.

Enders a mai declarat, de asemenea, că el crede că în doar câteva decenii, am putea avea maşini zburătoare, autonome şi electrice, capabile să transporte zeci de pasageri și care ar putea deveni parte integrantă a infrastructurii urbane.

O să vedem ce ne rezervă viitorul…


  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner