O legendă incredibilă a amerindienilor ne vorbeşte despre o „fiinţă cu barbă”, care a înfăptuit miracole, i-a învăţat pe oameni şi apoi a urcat la nori… Despre cine o fi vorba?


Indienii nativi americani (amerindienii) au o legendă interesantă privind originile omenirii. În 1890, un explorator suedez a luat contact cu membrii tribului amerindian Leni-Lenapes. Iată ce a aflat:

* O femeie care aparţinea rasei europene a venit în vremuri demult apuse în America şi a rămas însărcinată după ce a băut apă dintr-un golf mic. Ea a născut un băiat care a devenit atât de înţelept şi abil, încât nu avea pereche. Vorbea atât de frumos, iar toată lumea îl admira. El a înfăptuit multe miracole. Într-o zi, el a părăsit oamenii şi s-a dus la cer, promiţând să revină, însă nimeni nu l-a mai văzut.

În plus, alţi lenapi povestesc că acest bărbat extraordinar i-a învăţat să vâneze şi le-a arătat secretele industriei. Venise de departe şi i-a părăsit, nu murind, nici plecând spre alt ţinut, ci urcând la nori. Avea o barbă lungă, iar strămoşii acestor indieni credeau că binefăcătorul lor se va întoarce de la est. Mai târziu, când i-au văzut pe albi, i-au considerat divinităţi, adorându-i.

Aceste tradiţii datează din negura timpului, deoarece ele menţionează potopul, atribuit unui şarpe puternic care a ridicat apele până în vârful munţilor, distrugând aproape în întregime rasa umană. Supravieţuitorii s-au dus la Thule, pe insula primilor strămoşi, unde şi-au cerut pământurile înapoi.

Emigranţii celţi numiţi papas au populat Islanda, apoi Mexicul şi America Centrală, scria Eugene Beauvois în cartea sa „Thule primitivă”. Dar Eugene Beauvois nu este singurul care susţine această teză, care este şi cea a tuturor specialiştilor în istoria ameridiană, a indienilor şi a scrierilor tradiţiei. Acest lucru înseamnă, în mod incontestabil, că mayaşii, care altădată locuiau în nordul Americii, erau descendenţi ai marilor strămoşi albi veniţi din Hiperboreea, prin Thule.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO