EXCLUSIV! „Pe Marte nu există sistem politic, guverne sau administraţie, pentru că locuitorii sunt conduşi de dragoste şi armonie”! De ce nu s-ar implementa această utopie şi pe Pământ?


J.L. Kennon a scris în 1922 cartea „Planeta Marte şi locuitorii ei: o revelaţie psihică”, în care autorul pretinde că ar fi primit informaţii despre locuitorii de pe Marte de la un marţian pe nume „Eros Urides”. Chiar dacă întreaga carte e o fantezie, după ce-am răsfoit-o, mi-a plăcut foarte mult capitolul intitulat „Marte nu are sistem politic”. Deşi totul e o utopie, totuşi ar fi fost tare frumos ca aceste lucruri să fi fost implementate şi pe Terra…

Aşadar, câteva idei principale din acest capitol, pe care le-am tradus:

* Când iubirea guvernează o comunitate de cetăţeni, aşa cum e pe Marte, nu sunt necesare birouri administrative pentru reglementarea vieții locuitorilor care alcătuiesc populația unei planete. Din acest motiv, Marte nu are niciun centru administrativ guvernamental. Nouă ni s-ar părea imposibil ca atâţia locuitori să poată trăi și prospera fără ajutorul și îndrumarea unui sistem administrativ complex, aşa cum este pe Pământ.

* Birocrația și autocrația sunt lucruri rele, care apar într-o civilizație nedezvoltată, ele neavând loc într-o comunitate unde egoismul a fost eliminat. Atunci când fiecare individ dintr-o populație mare este ghidat și condus de Lumina Interioară, nu este nevoie de „paraziții politici” care să îndrume destinele locuitorilor.

* Această lipsă a unui sistem administrativ pe Marte se aplică și industriei și economiei sale. Legea ofertei și a cererii determină exact cât de multe fabrici ar trebui să existe și ce producție este necesară pentru o anumită perioadă. Dar, legea cererii și ofertei de pe Marte nu are nicio legătură cu sistemul competitiv de pe Terra, şi asta pentru pentru că pe „planeta roşie” nu există concurenţi, ci entităţi care colaborează pentru armonia generală.

* Nu trebuie să ne imaginăm că, datorită lipsei unui sistem politic pe Marte, așa cum este el considerat ca necesar pe Pământ, totul este haos în viaţa locuitorilor de pe Marte. Dimpotrivă, existența marțiană este în concordanță cu legea armoniei divine. Un sistem din care au fost eliminate toate roțile inutile, cele care vă înfundă viața pe Pământ și vă fac să progresați lent.