Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Viitorul iPhone 6 este butonat de un vânzător de portocale, într-o staţie de tramvai din Bucureşti din 1932!! Iarăşi o speculaţie fără fond…

  •  
  •  
  •  
  •  

vanzator de portocale iPhone 6De pe excepţionala pagină de Facebook intitulată „Istoria românească în fotografii„, am ajuns la albumul „Bucuresti vechi Fotograf Willy Pragher 1932-1937 partea I„. Fotografii incredibile din Bucureştiul interbelic realizate de renumitul fotograf Willy Pragher. El a reuşit să surprindă străzile Bucureştiului vechi, aşa cum erau ele, cu bune şi cu rele, cu minunăţii şi mizerii, fără a încerca să cosmetizeze vreo poză. Am ajuns, astfel, la una din fotografii, intitulată „Vânzator de portocale în staţia de tramvai” (o vedeţi AICI întreagă). Câteva comentarii ale cititorilor de pe acea fotografia ne spun faptul că e vorba de staţia de tramvai din fosta Hală a Unirii din Bucureşti, acum demolată de către Ceauşescu în anii 1980.

În fotografie, se poate observa mai mulţi călători aşteptând în staţia de tramvai: unul dintre ei se află rezemat de un stâlp de electricitate, altul are o gândire de poziţie profundă, uitându-se în jos la coşurile pline cu portocale; în spatele lor, se observă un tramvai. Dar, poziţia poate cea mai interesantă dintre toate personajele o are un tip, probabil vânzătorul de portocale, cu o căciulă mare şi albă pe cap (parcă e turban), care priveşte cu multă atenţie la un lucru ce-l ţine cu multă grijă. Obiectul care-l ţine în palmă nu se observă din poză…ar putea fi vorba de absolut orice… dar cel mai suspect e poziţia mâinilor: e specifică celor care butonează la un telefon mobil!

Bun… haideţi să mă lansez iarăşi în speculaţii ridicole şi să afirm din nou că am descoperit un călător în timp, care se joacă cu un telefon mobil. Mai ţineţi minte articolul acesta din aprilie 2012 (https://www.lovendal.ro/wp52/un-baiat-de-acum-un-secol-prins-intr-o-fotografie-din-1911-cand-naviga-pe-un-iphone/) când vorbeam despre posibilitatea fantastică ca un băieţel din 1911 să se joace cu un iPhone? Ţăranul nostru din Bucureşti din 1932, ce butona acolo: un Samsung Galaxy IV!? Nu, bineînţeles că nu! Că doar nu a venit din timpurile noastre şi s-a întors în 1932. Aşa ceva este imposibil! Oare? Oare nu există 0,0000005% şanse ca da? Poate… Sau poate nu e chiar din 2013, poate e din 2014 sau 2015 şi ţine în mână viitorul iPhone 6. V-am înnebunit de tot cu speculaţiile mele nefondate!

vanzator de portocale iPhone 6 2

 


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu