Iată „cristalul de memorie Superman”! O memorie revoluţionară, de 2.800 mai mare decât un Blu-Ray performant şi având o garanţie de…milioane de ani! E practic indestructibilă!


cristalul de memorieUn grup de cercetare din Marea Britanie a reuşit să înregistreze mai multe date într-un cristal de sticlă nanostructurată, anunţă site-ul RT.com. Acest dispozitiv revoluţionar de stocaj al viitorului are durată de viaţă practic nelimitată şi depăşeşte capacitatea de înmagazinare a unui Blu-Ray de 2.800 de ori. „Cristalele de sticlă” ar putea salva toate datele umanităţii pentru extratereştri, dacă întreaga civilizaţie umană ar dispărea într-o bună zi.

Grupul de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Southampton a realizat această memorie optică „în 5 dimensiuni”, demonstrând practic posibilitatea de înregistrare într-o sticlă nanostructurată, prin folosirea unui laser de înaltă viteză, ce creează structuri care se auto-ansamblează într-un cuarţ lichefiat. Creatorii memoriei 5-dimensionale şi-au numit invenţia drept „cristalul de memorie Superman”, după termenul de „cristale de memorie” folosit într-o serie de benzi de desenate cu „super-eroul Superman”. Această metodă se numeşte „5D”, întrucât adaugă celor trei poziţii dimensionale şi refracţia şi polarizarea nanostructurilor, ca doi parametri adiţionali.

Noul dispozitiv revoluţionar va avea imensa capacitate de… 360 TB, comparativ cu cei 128 GB, capacitatea maximă a ultimei generaţii de Blu-Ray. Înmagazinarea pe sticlă asigură o garanţie de milioane de ani, în timp ce un DVD normal are o valabilitate de doar 7 ani garanţie. În plus, această sticlă poate rezista până la o temperatură de 1000 de grade Celsius!


Lasă un comentariu