Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

NASA remarcă uluită că Soarele se comportă anormal în ultima perioadă! Este în pericol şi Pământul?

  •  
  •  
  •  
  •  

Soare ciudatOamenii de ştiinţă spun că activitatea solară este mai ciudată decât acum un secol sau mai mult, Soarele producând abia jumătate din numărul de pete solare așteptate; în acelaşi timp, polii magnetici se sincronizează anormal.

Soarele generează imense câmpuri magnetice, atunci când se roteşte. Petele solare – de cele mai multe ori mai mari decât diametrul Pământului – marchează zone de forțe magnetice intense ce creează furtuni solare perturbatoare. Aceste furtuni pot pur şi simplu aruncă particulele lor încărcate pe o distanţă de milioane de kilometri în spațiul cosmic, până în apropierea Pământului, putând produce daune sateliţilor tereştri aflaţi pe orbita planetei noastre.

Pe baza înregistrărilor istorice, astronomii spun că Soarele în această toamnă (a anului 2013) ar trebui să se apropie de punctul culminant al ciclului său de circa 11 ani de activitate, așa-numitul maximum solar. Dar acest „vârf de activitate solară maximă” nu mai are loc, a declarat Jonathan Cirtain, om de ştiinţă NASA ce lucrează pentru satelitul japonez Hinode, care cartografiază câmpurile solare magnetice. „Aș spune că este perioada cea mai mai slabă a Soarelui din ultimii 200 de ani”, a declarat David Hathaway, şeful grupului de fizică solară din cadrul Marshall Space Flight Center, ce aparţine de NASA.

Cercetătorii sunt absolut nedumeriţi. Ei nu pot spune dacă această acalmie este una temporară sau reprezintă debutul unui declin ce durează de decenii, ceea ce ar putea duce la modificarea strălucirii Soarelui. „Nu există niciun om de știință care să fi văzut în viaţa lui un ciclu solar la fel de slab ca aceasta”, a declarat Andres Munoz-Jaramillo, care studiază ciclul solar-magnetic la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică din Cambridge, Massachussets (SUA).

Pentru ca lucrurile să se complice şi mai mult, se pare că Soarele trece prin cea mai ciudată inversiune magnetică înregistrată în istoria sa. În mod normal, polii magnetici nord şi sud ai Soarelui îşi schimbă polaritatea odată la fiecare 11 ani. În timpul inversării câmpului magnetic, câmpurile magnetice polare ale Soarelui slăbesc, scăzând spre zero, dar apoi cresc din nou cu polaritate opusă. Dar, în perioada actuală, polii magnetici ai Soarelui nu se mai sincronizează; polul magnetic nord al Soarelui şi-a inversat polaritatea cu mai mult de un an în urmă, așa că are aceeași polaritate ca și polul sud. „Întârzierea dintre cele două inversări este neobişnuit de lungă”, a declarat fizicianul solar Karel Schrijver, de la Centrul de Tehnologie Avansată Lockheed Martin din Palo Alto, California (SUA).

Oamenii de ştiinţă speculează faptul că Soarele ar fi putut intra începând cu anii 1940 într-o perioadă mai mare de relaxare, putând reveni la normalitate oricând în viitor.

P.S. Sursa articolului este site-ul Wall Street Journal. Încă din 2010 vorbeam de lipsa petelor solare (vezi articolul Misterul Soarelui: lipsa petelor solare arată că pe Pământ se va întâmpla un prăpăd în viitor). Se pare că ele nu au revenit nici după 3 ani, aşa că îmi pot pune întrebarea: ce se întâmplă cu Soarele? De ce se comportă atât de ciudat în ultima perioadă? Se apropie cumva sistemul nostru solar de un nor cosmic energetic, disturbându-i Soarelui atât de mult activitatea? Ce efecte va avea în viitorul apropiat asupra vieţii de pe Pământul nostru?


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu