În 2015, oamenii de ştiinţă vor încerca să descopere imposibila „materie întunecată”! Eu le urez succes, dar n-o vor face pentru că aşa zisa „materie întunecată” nu există!


materia intunecataSite-ul LiveScience.comvrea să ne convingă că materia întunecată există şi că aceasta va fi descoperită în 2015, odată cu repornirea Acceleratorului de Particule LHC de la Geneva. Citez din articol:

Putem fi siguri că materia întunecată există; în caz contrar, noi n-am putea exista. Dar, în timp ce există câteva teorii convingătoare despre ceea ce ar putea fi și modul în care aceasta ar putea funcționa, adevărul este că nu știm prea multe despre materia întunecată. Trăim într-un univers misterios, iar materia întunecată este unul dintre lucrurile cele mai misterioase din această lume.

Dar, într-un an sau mai puțin, lucrurile s-ar putea schimba. Este foarte posibil până la sfârşitul anului 2015 să avem o idee destul de consistentă despre ceea ce ar putea fi materia întunecată. Și acest lucru s-ar datora Acceleratorului de Particule LHC, care va fi redeschis în 2015, fiind de două ori mai puternic decât în prima perioadă în care a funcţionat (2010-2013).

Materia întunecată nu poate fi explicată prin oricare dintre particulele din modelul standard al fizicii particulelor. Aşadar, este nevoie de o nouă înțelegere a fizicii, care să meargă dincolo de modelul standard. Oamenii de ştiinţă spun că Acceleratorul de particule LHC nu poate detecta în mod direct particulele de materie întunecată. Cu toate acestea, după ce Acceleratorul va sparge protonii, orice energie ulterioară lipsă ar putea demonstra existența unor particule de materie întunecată.

P.S. Deşi nu sunt fizician şi nici specialist în domeniu, totuşi am citit o mulţime de articole ale unor fizicieni care resping ideea că materia întunecată ar exista. Totul e greşit în ceea ce priveşte explicaţia originii Universului şi atunci s-a creat un model care nu poate fi demonstrat decât prin introducerea unor concepte teoretice, ca materia întunecată şi energia întunecată, care sunt la fel de fantasmagorice ca şi existenţa spiriduşilor, de exemplu. De fapt, s-ar putea să fie mai multă realitate în existenţa spiriduşilor decât în cea a materiei întunecate. În loc să se renunţe la întreaga teorie şi să se caute un alt model al apariţiei şi evoluţiei Universului, fizicienii au preferat să construiască concepte artificiale, ce nu au nicio legătură cu realitatea. Aşa face întotdeauna ştiinţa: preferă să modifice bazele teoretice ale unei teorii, în loc să renunţe de tot la teorie, dacă apar neconcordanţe.


Lasă un comentariu