Cercetătorii spun că avem un „ADN întunecat”, care se ascunde privirii noastre


În limba engleză i se spune „junk DNA”, în traducere „ADN gunoi”, fiind termenul folosit de geneticieni pentru acea parte de ADN non-codificant, adică un ADN care nu participă la codificarea secvenţelor proteice. La eucariote o parte importantă din genomul total este non-codificantă, neavând niciun fel de funcţie biologică notabilă. Unii cercetători sunt de părere că anumite porţiuni din ADN-ul nefuncţional au avut rol în trecutul îndepărtat, rol care s-a stins sub presiunea mediului.

Aşa cum spuneam într-un articol din iulie 2017 (Creatorii noştri ne-au limitat ADN-ul pentru a nu deveni literalmente zei sau zeiţe), n-ar fi exclus ca “gunoiul” conține genetica inactivă care ne separă de a fi zei sau zeițe, lucru care ne-a fost impus de creatorii noştri.

Acum, într-un articol publicat pe 24 august 2017 pe site-ul theconversation.com, un genetician ne explică faptul că există nu doar ADN normal şi „ADN gunoi”, ci şi „ADN întunecat”, adică cel care nu poate fi observat!

Iată două idei pe care le-am extras din articolul mai sus menţionat:

* Secvențierea genomului ne permite să comparăm ADN-ul diferitelor animale. Dar, în unele cazuri, ne confruntăm cu un mister. La unele genomuri animalice par să lipsească anumite gene, ce ar trebui să fie prezente pentru a menține animalele în viață. Aceste gene aparent lipsă au fost denumite „ADN întunecat”. Și existența lor ar putea schimba modul în care ne gândim la evoluție.

* S-a analizat genomul şobolanului de nisip, căruia îi lipseşte o genă denumită Pdx1, care controlează secreţia de insulină şi fără de care animalul nu poate supravieţui. Nu s-a găsit, dar asta nu înseamnă că gena nu există, ci poate că e pur şi simplu ascunsă. De aceea, am putea denumi acest gen de gene ca formând „ADN-ul întunecat”, asemănător cum denumim materia care lipseşte din Univers drept „materie întunecată”.

P.S. Ştiinţa din ziua de azi are o mare problemă, despre care am mai vorbit şi alte dăţi. În momentul în care se descoperă ceva care nu se potriveşte logicii, nu se pune la îndoială întreaga teoremă, ci pur şi simplu se consideră că există ceva „ascuns”, ce nu poate fi descoperit. Astfel, s-a ajuns la noţiuni ca „materia întunecată”, „energia întunecată” şi, acum, „ADN-ul întunecat”, care nu sunt vizibile şi nu pot fi demonstrate că ar exista, fiind doar nişte noţiuni create pentru a se potrivi întregului. Şi când mă gândesc cum atâţia oameni de ştiinţă atei iau în derâdere noţiunea de „Dumnezeu”, pe care nu îl putem vedea, dar totuşi, uită că „materia întunecată” nici ea nu se poate observa…

 


Lasă un comentariu