Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Kepler confirmă: planetele mici fac regula în galaxie

69

exoplaneteAsemenea lui Indiana Jones, care găseşte în vreo ascunzătoare câte o comoară îngropată, la fel şi satelitul spaţial al lui NASA, Kepler, a oferit publicului, în primul său an de funcţionare, o comoară de descoperiri interesante, despre care nu se ştia până acum, anunţă site-ul Discovery News.

Satelitul spaţial Kepler s-a specializat în detectarea planetelor de pe alte sisteme solare. Şi aceasta datorită capabilităţii sale unice de a descoperi chiar şi micile planete care trec prin faţa unei stele. Până la această lansare a lui Kepler, descoperirile celor peste 450 de exoplanete (exoplanetă = planetă din afara sistemului solar) au fost limitate de capacităţile noastre de detecţie. Până acum, toate aceste exoplanete au fost descoperite prin măsurarea mişcării unei stele, care este influenţată de un obiect ceresc. Astfel, astronomii au descoperit doar ceea ce era mai uşor de observat: planete uriaşe, formate din gaze, gen Jupiter, care sunt atât de apropiate de stelele lor, încât le orbitează în doar câteva zile.

Dar, odată cu telescopul spaţial Kepler, detectarea exoplanetelor devine mult mai uşoară, şi asta pentru că, fiind situat deasupra atmosferei terestre, lumina stelelor nu mai este influenţată de fenomenele de refracţie din atmosferă. Astfel, Kepler a reuşit să detecteze mici planete care tranzitează stelele, planete de la mărimea Pământului, până la câteva ori mare decât Terra noastră. Până acum, Kepler a detectat cel puţin 300 de planete mici, ceea ce înseamnă că acestea sunt predominante în galaxie. Şi, precum se ştie, planetele mici sunt candidate perfecte pentru formarea condiţiilor necesare unor vieţi extraterestre…

De asemenea, pentru a găsi o exoplanetă asemănătoare Pământului, Keppler trebuie să mai aştepte cel puţin doi ani, întrucât o altă Terră trebuie să traverseze steaua măcar o dată pe an, şi sunt necesare măcar două treceri ale planetei prin faţa stelei, pentru a ne convinge că aceasta are o perioadă orbitală de circa un an, la fel ca Pământul.

Orgoni Crystal