Telescopul spaţial Kepler a descoperit o mega-structură misterioasă într-o stea din galaxia noastră! Extratereştrii avansaţi au construit o tehnologie pentru a capta energia stelei?


stea din galaxieA reperat Telescopul spaţial Kepler structuri construite de o civilizație extraterestră, între două constelații Cygnus și Lyra, situate în emisfera nordică? Sau este vorba doar de destrămarea unor exo-comete, ce orbitează în jurul unei stele la distanță?

Structurile (o adunătură ciudată de mai multe obiecte) sunt situate în jurul stelei CCI 8462852, situată 1480 de ani-lumină distanță, invizibilă pentru ochiul liber. Căutând stele cu luminozitate variabilă, telescopul spaţial NASA Kepler a observat această stea specială, de mai bine de patru ani, începând cu anul 2009.

Variaţiile de luminozitate apar atunci când o planetă trece prin fața stelei, permiţându-le astfel astronomilor să le măsoare dimensiunea și masa. Cele mai multe date Kepler sunt prelucrate automat prin algoritmi care caută modele repetitive, dar de data aceasta, cu privire la steaua CCI 8462852 totul părea a fi neobișnuit. La intervale neregulate, CCI 8462852 se întunecă 80% şi rămâne astfel între 5 și 80 de zile. Acest lucru ar sugera că steaua are mai multe obiecte cereşti care o înconjoară, în formație strânsă. Însă, lucrul de mai sus ar fi valabil dacă steaua ar fi una tânără. Dar steaua nu este deloc tânără…  Aşadar, ce orbitează steaua? Ce ce ar putea provoca aceste fluctuații bizare?

„Noi nu am mai văzut o asemenea stea până în prezent”, a declarat Tabetha Boyajian, specialist la Universitatea din Yale, care participă la programul de descoperire a exoplanetelor. „E tare ciudat. Ne-am gândit că ar putea fi vorba de erori sau de mișcări ale telescopului spaţial, dar totul a fost verificat.” De fapt, într-un document publicat recent, cercetătorii au exclus posibilitatea ca să fie vorba de date eronate sau de o defecțiune a telescopului.

Categoric, există „ceva” care blochează lumina, dar nu este vorba de o planetă. Cercetătorii au sugerat că ar putea fi vorba de un nor de comete, dar nu ar fi exclusă nici prezenţa unei civilizații extraterestre. Cercetătorii SETI au sugerat de mai mult timp că am putea fi capabili să detectăm civilizațiile extraterestre îndepărtate, căutând artefacte tehnologice enorme care orbitează alte stele. Modelul luminii neobişnuite a stelei ar putea sugera o tehnologie proiectată pentru a capta energie de la steaua respectivă. Şi asta întrucât se consideră că civilizațiile extraterestre extrem de avansate au nevoie de mai multă energie pentru a-şi alimenta stilul lor de viaţă high-tech.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO