Astronomii au găsit o exoplanetă asemănătoare Pământului, Gliese 832c, ce ar putea găzdui viaţa! Şi e situată la doar 16 ani-lumină faţă de noi!


Gliese 832cO lume „extraterestră” recent descoperită ar avea posibilitatea de a susține viața – și este doar o aruncătură de băț faţă de Pământ, dacă judecăm în termeni de imense distanţe cosmice.

O echipă internaţională de astronomi a descoperit că exoplaneta stelei Gliese 832 se află în „zona locuibilă” a acestui astru – intervalul de distanță care ar putea permite apei lichide să existe pe un corp ceresc. Planeta, cunoscută sub numele de Gliese 832c, se află la doar 16 de ani-lumină faţă de Pământ. Pentru perspectivă, amintim că galaxia Calea Lactee este de aproximativ 100.000 de ani-lumină diametru, iar cea mai apropiată stea de Pământ, Proxima Centauri, se află la doar 4,2 ani-lumină depărtare.

Gliese 832c este un „super-Pământ”, de cel puțin cinci ori mai masiv ca planeta noastră și se roteşte în jurul stelei sale la fiecare 36 de zile. Dar, steaua principală este o pitică roșie, care este mult mai întunecoasă și mai rece decât Soarele nostru, aşadar Gliese 832c primeşte la fel de multă energie stelară cât primeşte Pământul, în ciuda faptului că orbitează mult mai aproape faţă de steaua-mamă, spun cercetătorii.

Într-adevăr, Gliese 832c este una dintre cele trei exoplanete cele mai asemănătoare cu Pamântul, care au fost descoperite până în prezent. Indexul de similiaritate cu Pământul al lui Gliese 832c este de 0,81, fiind comparabil cu cel al lui Gliese 667Cc (0,84) și Kepler-62E (0,83). Un Pământ geamăn perfect ar avea un indice de similiritate de 1.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO