E greu de crezut ce se ascunde pe o insulă ciudată de lângă Australia – „Piramida lui Ball”


Priviţi imaginea de la începutul articolului… aţi putea fi tentaţi să credeţi că nu e nimic mai mult decât o grafică pe calculator. Cu toate acestea, această insulă este reală și se numeşte „Ball’s Pyramide”, adică „Piramida lui Ball”. Ea reprezintă rămășițele unui vulcan vechi, care a fost găsită de către un ofițer pe nume Ball, în Pacificul de Sud, în anul 1787, în largul coastelor Australiei, rămânând secretă ani de zile.

Deși la bază măsoară doar 400 m, piramida atinge 550 m înălțime – aproape de două ori mai înaltă decât Turnul Eiffel din Paris. Cartea Recordurilor o menționează ca fiind cea mai înaltă formațiune stâncoasă din lume.

La doar 20 de km de această insulă stâncoasă se află una mult mai mare, cu numele de Insula Lord Howe. Aici există o insectă care arată la fel ca o bucată de lemn. Insecta este la fel de mare ca mâna unui om și i-a fost dat numele de „Copacul Lobster”, din cauza exoscheletului greu și a dimensiunii sale, 12 cm în lungime. Ea a fost declarat a fi cea mai grea insectă folosită ca momeală în pescuit.

Din păcate, insecta a fost declarată dispărută în jurul anilor 1960. În anul 2001, doi oameni de ştiinţă australieni au găsit sub un tufiş din insula „Piramida lui Ball” 24 de asemenea insecte, care se credeau a fi dispărute. Este uimitor cum au ajuns ele acolo, pe o insulă atât de stâncoasă, aproape lipsită de orice vegetaţie…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO