Ştiaţi că există o grupă de sânge „misterioasă” – Bombay – care este extrem de rară printre oameni?


Cei mai mulți dintre noi au auzit de 4 tipuri generale de sânge: A, B, AB și O. Cu toate acestea, mai există o grupă de sânge extrem de rară, grupa de sânge Bombay.

Oamenii care au grupa de sânge Bombay pot accepta sânge doar de la altă persoană care are grupa de sânge Bombay, și nu de la cineva care este O, A, B sau de tip AB. Se estimează că au această grupă aproximativ 1 din 10.000 de indieni și 1 dintr-un milion de persoane în Europa.

Grupa de sânge Bombay a fost descoperită în anul 1952 în Bombay, India de către Dr. Y.M. Bhende. Doi pacienți necesitau transfuzie de sânge, dar niciunul dintre tipurile de sânge cunoscute până atunci nu funcţiona pentru ei. În momentul în care probele de sânge ale lor au fost amestecate cu oricare dintre tipurile de mai sus, sângele lor se coagula.

Fenotipul Bombay (Oh) se caracterizează prin absența antigenelor A, B și H din celulele roșii. Dar, de ce este grupa de sânge Bombay atât de rară? Atunci când oamenii care trăiesc în comunități foarte mici, izolate se căsătoresc și au copii, „tipul de sânge“ sau fondul genetic este foarte limitat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO