Specialiştii de la Oxford au decretat: suntem singura specie inteligentă din Universul observabil! Nu există extratereştri…


Cercetătorii de la Universitatea Oxford susțin că suntem probabil singura viață inteligentă din Universul nostru observabil. Cum aşa?

Întrebarea dacă suntem singuri sau nu în Univers rămâne una dintre cele mai mari probleme filozofice ale timpurilor noastre. Deși pare aproape de neconceput că civilizația noastră să fie singura din întreg Cosmosul, acesta rămâne adevărul până la proba contrarie.

O nouă lucrare publicată de fizicienii de la Institutul pentru Viitorul Omenirii din cadrul Universităţii din Oxford, susţine că existența unei vieți inteligente extraterestre nu este doar incertă, ci şi foarte improbabilă.

Calculele existente pentru probabilitatea inteligenței extraterestre se bazează pe incertitudini și ipoteze care sunt în mod fundamental inexacte. Astfel, faimoasa ecuație Drake, care încearcă să determine numărul civilizațiilor extraterestre care există în Univers, se bazează pe valori care nu sunt altceva decât simple presupuneri.

„Când luăm în considerare incertitudinea realistă, înlocuind estimările cu probabilitatea distribuţiilor ce reflectă înţelegerea noastră ştiinţifică curentă, nu găsim niciun motiv să fim foarte încrezători că galaxia (sau Universul observabil) ar conține alte civilizații extraterestre”, au scris cercetătorii.

„Când actualizăm acest lucru în lumina observaţiilor lui Fermi, găsim o probabilitate substanțială că suntem singuri în galaxia noastră, și poate chiar în Universul nostru observabil”.

Dacă există extratereştri, aceştia sunt extrem de departe, posibil dincolo de orizontul nostru cosmic, pe care nu-l vom putea atinge niciodată.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cosmosmagazine.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO