Un obiect de 8,5 kg din aur, găsit într-un cimitir din Ierusalim, îi lasă stupefiaţi pe oamenii de ştiinţă. E vreun mecanism provenit din alt timp şi spaţiu?


Ştirea este mai veche, dar m-am gândit să v-o aduc la cunoştinţă, în caz că n-aţi mai citit-o în altă parte. Arheologii sunt în imposibilitatea de a determina utilizarea sau scopul unui instrument de aur de 8,5 kilograme descoperit într-un cimitir din Ierusalim.

Obiectul misterios a fost găsit într-un cimitir din Ierusalim în anul 2015, iar prima suspiciune a fost că ar fi un dispozitiv exploziv. Poliția a fost chemată la cimitir, prin serviciul pirotehnic, pentru a dezamorsa bomba, dar s-a constatat că obiectul nu reprezenta vreun obiect explozibil.

Specialiştii de la Autoritatea pentru Antichități a Israelului au efectuate mai multe probe şi analize ale materialelor din compoziţia obiectului misterios din aur, însă nu au putut ajunge la nicio concluzie cu privire la natura obiectului.

Este o bucată din celebrul Chivot al Legământului din Biblie? Sau vreun mecanism din alt timp şi spaţiu? Există zeci de exemple de acest tip,  de „anomalii arheologice”, suficiente pentru a provoca stupoare în rândul oamenilor de ştiinţă. Dar, din moment ce aceste anomalii nu se încadrează în teoriile convenționale, ele devin excepții de la regulă, și sunt, de obicei, aproape întotdeauna respinse.

Sursa (traducerea şi adaptarea): jpost.com


Lasă un comentariu