EXCLUSIV! Legendarul continent al Atlantidei a existat pe Pământ sau pe planeta Marte? Câteva ipoteze fascinante

  •  
  •  
  •  
  •  

Pasionaţii de paranormal şi mistere se vor întreba care a fost locaţia exactă a continentului pierdut al Atlantidei. Până în prezent s-au propus zeci de localizări: de la Oceanul Atlantic şi până în America de Sud sau chiar Marea Neagră.

Doar pe acest site, am scris o mulţime de articole despre posibilele localizări ale Atlantidei:
– insulele Canare: Băştinaşii din Insulele Canare…urmaşii adevăraţi ai atlanţilor?;
– marea Caraibelor: A fost descoperită în sfârşit Atlantida!;
– munţii Anzi: Atlantida s-ar afla în munţii Anzi din America;
– munţii Carpaţi: Atlantida în Munţii Carpaţi, şi Noe ucrainean?;
– Marea Britanie: Atlantida, în apropierea Marii Britanii?

De asemenea, există o teorie larg răspândită conform căreia Atlantida nu ar fi altceva decât continentul îngheţat al Antarcticii de astăzi (citiţi mai multe în acest articol de-al meu din 2016: Cercetătorii au găsit ceva uriaş, ascuns sub gheţurile Antarcticii! Încet, încet se va descoperi adevărul şocant, şi anume că Antarctica reprezintă miticul continent al Atlantidei!).

Şi, până la urmă, unde ar fi Atlantida? De ce nu s-a găsit până prezent? Dar Atlantida chiar există? Oare oamenii nu-şi fac prea multe iluzii în privinţa aceasta? Pentru că singura referinţă clară privind Atlantida o reprezintă opera filozofului grec Platon. De ce am avea atâta încredere în ceea ce a spus Platon?

În schimb, există o teorie şi mai fascinantă: Atlantida a fost localizată pe planeta Marte, acolo unde a apărut prima dată viaţa. „Paradisul”, „Grădina Edenului” din Biblie nu ar fi altceva decât Atlantida de pe Marte. Se pare că există un sul egiptean în care s-ar spune că civilizaţia Atlantidei ar fi fost localizată pe Marte. Sulul descrie o civilizație avansată tehnologic, existentă dincolo de planeta noastră, în vastul ocean negru al spațiului.

Dar apoi, s-a întâmplat ceva groaznic pe Marte, un eveniment de dimensiuni cosmice: un meteorit (asteroid / cometă) gigantic s-a prăbuşit pe „planeta roşie”, provocând distrugerea civilizaţiei şi un potop de dimensiuni planetare. Acesta ar fi adevăratul „potop al lui Noe”. Noe şi familia sa (poate un conducător sau inginer marţian) şi-a construit o navă spaţială (şi nu doar o simplă arcă, aşa cum spune Biblia) şi a ajuns pe Pământ, unde a creat civilizaţia de astăzi. Între timp, în urma izbiturii puternice, planeta Marte şi-a schimbat orbita, apele s-au evaporat, iar Marte a devenit planeta pustie de astăzi…

Nu uitaţi că şi aceasta e doar o simplă ipoteză şi doar Dumnezeu ştie care este adevărul.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu