Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Atlantida, în apropierea Marii Britanii?

88

atlantidaPentru că lumea ştiinţifică împărtăşeşte în unanimitate părerea că Atlantida s-a scufundat, Viaceslav Kundriavţev, directorul Institutului de Metaistorie din Rusia, şi-a orientat cu judiciozitate cercetările spre placa Celtică, o platformă submarină ale cărei dimensiuni corespund exact cu cele ale câmpiei fertile descrise de către Platon. După părerea cercetătorului rus, marele oraş s-ar fi aflat pe vârful lui Little Sole Blank, la aproximativ 170 kmde insulele Scilly.

Teza rusă are un ecou fantastic în folclorul din Insulele Scilly, unde o legendă locală povesteşte că aceste insule ar fi vârful ieşit din ape al ţinutului Lyonnesse. Acesta ar fi fost locul unde Regele Artur a organizat rezistenţa celţilor împotriva invaziei anglo – saxone (la sfârşitul secolului al V-lea).

Într-un text din secolul al XIX-lea, Idylls of the King, poetul englez Alfred Tennyson descrie acest loc ca fiind o ţară veche, apărută din abis şi care trebuie, prin pară şi foc, să se întoarcă în el.

Numeroşi scafandri şi pescari, locuitori ai insulelor, confirmă că au găsit rădăcini de copaci fosilizate şi zăcăminte de turbă pe fundul mării, constatând o înălţare considerabilă a nivelului apei. De altfel cele mai mari dintre insulele Scilly – St. Mary`s, Tresco, Bryther, St. Martin`s şi Samson, formau un singur ţinut în Evul Mediu.

Lumea ştiinţifică internaţională creditează teoriile oceanografilor ruşi, pe care le consideră convingătoare. Oamenii de ştiinţă ruşi studiază de altfel posibilităţile tehnice care le-ar permite să pună în aplicare un plan nebunesc: să examineze în detaliu fundul mării în dreptul insulelor Scilly, scrutând abisul cu cele mai perfecţionate sonare existente. Dacă vor identifica cu precizie ruinele oraşului pierdut, nu va mai trebui decât să găsească fondurile necesare pentru o operaţie submarină de o amploare uriaşă. Iar faptul că echipa de căutări provine tocmai de la institutul care a permis localizarea epavei „Titanic-ului”, ne face să ne imaginăm că îndelungata căutare a Atlantidei se va transforma în realitate.

Expediată mai multor societăţi geografice din lume, teza lui Kundriavţev a fost publicată în numeroase reviste şi chiar pe Internet. Profesorul Gorodniţchi, directorul laboratorului de la Institutul de Oceanografie „Chirciov” şi membru al Academiei Ruse de Ştiinţe Naturale consideră ipoteza colegului său drept „cea mai promiţătoare dintre cele emise până în prezent”.

Orgoni Crystal