Au şi animalele fantome?

257

pisica-fantomaPeştele auriu care înoată în acvariu, pisica mieunând la miezul nopţii, calul care aleargă la lumina Lunii… Toate acestea sunt creaţii ale nopţii – fantome ale animalelor, care apar în diferite părţi ale lumii. O fi reale aceste apariţii de fantome sau nu?

Peştişorul care a continuat să apară în casă

O profesoară de 36 de ani, din Manchester (Marea Britanie), Elise Wilson, a avut timp de şase ani un peştişor auriu într-un acvariu în camera sa. Din cauze naturale, la un moment dat peştele a murit. Cu toate acestea însă, Balonaş, aşa se numea peştişorul, a continuat să apară în casă, pentru ca stăpâna să nu se simtă singură.

“Am văzut de câteva ori cum înota deasupra mesei mele de toaleta din dormitor, unde mai înainte se găsise acvariul sau, care acum nu mai există. Balonaş, judecând după toate acestea, nu ştia despre asta”, povesteşte femeia.

Fantomă a unei pisici care miaună în fiecare seară

Într-o tavernă, nu foarte departe de oraşul francez Nantes, se găseşte o fantomă a unei pisici, care începe să miaune fără încetare în fiecare seară, când vechile orologii bat miezul nopţii. Jean Pierre Dervant, stăpânul tavernei, povesteşte că fantomă apare aici de 300 de ani, ceea ce constituie în felul său un fel de record.

Există o legendă… La începutul secolului al XVII-lea, unul dintre cei care au vizitat taverna, un muschetar al regelui, beat fiind, a ieşit în stradă şi s-a împiedicat de o pisică. Enervându-se, a străpuns bietul animal cu spadă. Acest lucru s-a întâmplat la miezul nopţii, iar de atunci fantoma pisicii se întoarce în fiecare noapte la locul tragicului său sfârşit, mieunând trist, ca şi cum şi-ar plânge moartea. Imediat ce limbile ceasurilor ajung la ora 0.00, acest lucru se repetă iară şi iară.

Un armăsar negru care galopează la lumina Lunii

Locuitorii Arabiei Saudite au văzut un armăsar negru care galopa la lumina Lunii pe un câmp de curse. Arabii sunt mari iubitori de cai. Fantoma armăsarului a lăsat asupra lor o impresie puternică. “I-am cronometrat viteza. Timpul în care el parcurge un tur de pista este destul de slab”, povesteşte un proprietar de cai din partea locului.

Tuturor acestor fenomene cercetătorii nu au reuşit să le găsească o explicaţie convingătoare. Chiar dacă putem spune că peştişorului auriu îi pare rău de stăpâna singură, pisica vrea pedepsirea ucigaşului… Toate acestea nu sunt decât nişte născociri ale noastre? Nimeni nu poate şti de ce apar în lumea noastră fantomele, fie că sunt oameni sau animale.