În Egiptul antic, sufletul unei persoane era considerat a fi format din nouă părți separate care sunt integrate într-o persoană întreagă, dar aveau aspecte foarte distincte. Egiptenii antici erau convinși că sufletul omenesc era compus din nouă părți principale: Ren, Ba, Ka, Shuyet, Jb, Akh, Sahu, Khat și Sechem.
Jb (inima) – În Egiptul antic, aceasta este una dintre cele mai vitale părți ale sufletului egiptean. În mitologie, se spune că Jb a fost creat de sângele mamei unui copil; este cheia către paradis.
Shuyet (umbra) – În mitologia Egiptului se credea că ceea ce este cu adevărat o persoană se află în comportamentul și caracteristicile acesteia. Shuyet este întotdeauna prezent și este doar o parte importantă a sufletului egiptean.
Ren (numele) – A fost privită ca una dintre părțile centrale și vitale ale sufletului.
Ba (personalitatea) – Ba-ul fiecărei persoane este diferit faţă de celălalt. Acest lucru face ca fiecare individ să fie unic în felul propriu.
Ka (scânteia vitală) – Este unul dintre conceptele vitale ale sufletului egiptean. Reuşea să facă distincţia dintre o persoană moartă şi una vie.
Khat (corpul) – Este o altă parte importantă a sufletului. El constituie legătura dintre suflet și partea fizică existentă a unei persoane de pe pământ.
Akh (sinele nemuritor) – e sinele nemuritor. Constituie legătura între ba și ka.
Sahu (judecătorul) – este o altă parte a sufletului, care obișnuia să apară în vis.
Sechem – este energia, care are puterea de a controla mediul înconjurător.