Un scriitor spaniol controversat crede că Iisus Hristos ar fi trăit după crucificare şi ar fi murit la o vârstă foarte înaintată în Caşmir. O blasfemie ordinară!


Cu un an înainte de încheierea celui de-al doilea război mondial, pe 5 aprilie 1944, la Barcelona (Spania) s-a născut Andreas Faber Kaiser. Părinții săi, Emma și Will Kaiser, erau imigranți germani care, în anii 1930 au decis să părăsească Germania. Will Kaiser avea să obțină mari realizări ca ilustrator, pictor și grafician, devenind o mică celebritate în lumea artei. Contactele sale au făcut posibil ca tânărul Andreas să întâlnească unele dintre primele sale referințe în mister, cum ar fi Antonio Ribera.

În acele vremuri, Andreas s-a remarcat deja ca un astronom înnăscut, deși nu a efectuat niciodată studii formale. Cu toate acestea, în 1972, când a împlinit 28 de ani, a reușit să obțină primul său premiu – Premiul Național de Astronautică „Julio Marial”. În paralel cu aceste aptitudini, Andreas absolvise deja Filosofia și Literele. Aceste aspirații, însă, au fost ulterior transferate în lumea enigmelor, unde mișcarea ufologică avea să atragă atenția neliniștitului universitar.

Inspirat probabil de prestigioasa revistă franceză „Planète”, fondată de legendarul Jacques Bergier, Andreas creează revista de mistere în limba spaniolă „Mundo Desconocido”. Primul său număr a apărut în iunie 1976 și a reușit imediat să capteze atenția presei. În paginile sale şi-au făcut locul unele dintre cele mai cunoscute personalități ale misterului, ca Erich von Daniken, William Dick, Allen Hynek, etc. Revista a continuat să activeze până în 1982, și-a încheiat activitatea după 6 ani de editare neîntreruptă.

Însă, înainte de revistă, Andreas Faber Kaisera scris mai multe cărţi, cea mai controversată fiind cartea sa din 1976, „Jesus Vivio Y Murio En Cachemira”, adică „Iisus Hristos a trăit şi a murit în Caşmir”. Andreas susţinea în această carte că Iisus Hristos ar fi trăit şi murit în Kashmir – clar o erezie biblică.

Pe amazon.es se găseşte următoarea descriere a cărţii: „Cartea expune posibilitatea ca Iisus să nu fi murit pe cruce, iar odată vindecat de rănile provocate de răstignire, a fugit în Orient, în căutarea triburilor pierdute ale Israelului. Isus ar fi ajuns astfel în Caşmir, unde avea să înceapă o nouă viață și să moară la o vârstă foarte înaintată, de moarte naturală. Mormântul său este venerat astăzi în Srinagar, capitala Caşmirului. Pe lângă mormântul în sine, o serie de nume toponimice din Caşmir atestă trecerea lui Iisus. Pe de altă parte, în Pakistan și la câțiva kilometri de granița cu Cașmirul, a fost localizat mormântul Mariei, mama lui Iisus, care L-ar fi însoțit în drumul său spre Orient. Neputând suporta greutățile călătoriei, ar fi murit pe drum, deja foarte aproape de punctul de destinație. Există mărturii care sugerează că Iisus a ales acest loc pentru a întreprinde cea de-a doua etapă a vieții Sale, întrucât ar fi fost deja aici în anii în care istoria occidentală nu poate atesta activitățile Sale. Dar textele istorice situate în lamameria tibetană din Lhasa și în lamameria Hemis din Ladakh (Caşmir), o pot oferi. Pe lângă mormintele lui Isus și ale Mariei, o mică comunitate evreiască izolată în munți păzește în Cașmir, de 3.500 de ani, mormântul lui Moise, existând chiar așa-numita „piatră a lui Moise”. Andreas Faber-Kaiser și Mercedes Castellanos au călătorit în nordul Indiei pentru a strânge mărturii și documente pe teren, pentru a face cunoscută Occidentului această tradiție a vieții secrete a lui Iisus”.