Viaţa secretă a lui Iisus Hristos – de la vârsta de 12 ani la 29 de ani. Scripturile păstrează tăcerea despre cei 17 ani ai lui Iisus…


Evanghelia după Luca (2:40-46) ne spune următoarele, vorbind despre Iisus: „Iar Copilul creştea şi Se întărea cu duhul, umplându-Se de înţelepciune şi harul lui Dumnezeu era asupra Lui. Şi părinţii Lui, în fiecare an, se duceau de sărbătoarea Paştilor, la Ierusalim. Iar când a fost El de 12 ani, s-au suit la Ierusalim, după obiceiul sărbătorii. Şi sfârşindu-se zilele, pe când se întorceau ei, Copilul Iisus a rămas în Ierusalim şi părinţii Lui nu ştiau. Şi socotind că este în ceata călătorilor de drum, au venit cale de o zi, căutându-L printre rude şi printre cunoscuţi. Şi, negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim, căutându-L. Iar după trei zile L-au aflat în templu, şezând în mijlocul învăţătorilor, ascultându-i şi întrebându-i”.

Si apoi, ce? Ce s-a întâmplat cu Copilul Divin, după ce a fost găsit învățând pe bătrâni în templu, uimind pe toți cu cunoștințele Lui iluminate? Urma lui se pierde în Evangheliile canonice, până când reapare în jurul vârstei de 30 de ani („Şi Iisus Însuşi era ca de treizeci de ani când a început (să propovăduiască), fiind, precum se socotea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli” – Luca 3:23). Unde a fost Isus înainte de „al 15-lea an al domniei lui Tiberiu Cezar (ce a domnit între anii 14 – 37 d.Hr.] când Ponțiu Pilat era guvernator al Iudeii și Irod era guvernator al districtului Galileii („În al cincisprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu, pe când Ponţiu Pilat era procuratorul Iudeii, Irod, tetrarh al Galileii, Filip, fratele său, tetrarh al Itureii şi al ţinutului Trahonitidei, iar Lisanias, tetrarh al Abilenei” – Luca 3:1)?

Aşadar, conform celor spuse mai sus, de la vârsta de 12 ani până la cea de 29 de ani, când Iisus apare să propăvăduiască, există o perioadă de 17 ani din viaţa lui Iisus, despre care scripturile şi învăţăturile păstrează tăcerea. Unde și-a petrecut acești foarte lungi 17 ani un om care a lăsat o amprentă de neșters în istoria civilizației, a culturii și a vieții unei mari părți a lumii?

În mod tradițional, această perioadă dintre copilăria lui Iisus și începutul propăvăduirii Sale este adesea denumită „anii tăcuți” sau „anii ascunși” ai vieții lui Iisus. Există diverse interpretări și credințe despre ceea ce ar fi putut face Iisus în acest timp, dar nu există informații scripturale explicite despre asta. Unii cred că El a trăit o viață liniștită în Nazaret, crescând și lucrând ca tâmplar alături de tatăl Său, Iosif, în timp ce alții speculează despre activități spirituale sau educaționale. Unii cred chiar că Iisus ar fi ajuns în Tibet sau în India în această perioadă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO