Belchite – oraşul-fantomă din Spania unde vizitatorii sunt controlaţi de o forţă invizibilă şi copleșiţi de o teamă inexplicabilă


Una din localităţile blestemate și bântuite se numește Belchite, fiind situată în regiunea Zaragoza (Spania). Este cunoscut mai ales pentru istoria sa brutală și întunecată, fiind cândva locul unei bătălii sângeroase în timpul războiului civil spaniol (1936-1939). Totul a început în vara lui 1937, când naționaliștii, care dețineau controlul asupra localităţii, au fost supuși unei ofensive republicane nemiloase, care a durat 14 zile, timp în care s-au dat lupte intense, în urma cărora s-au înregistrat 5.000 de victime, dintre care 3.000 erau locuitori ai lui Belchite. Orașul a fost devastat, lăsat în ruine și abandonat, lăsând în urmă clădiri distruse și drumuri marcate de bombe.

Astăzi, clădirile distruse de război încă se află în picioare și, privind în jurul acestui oraș-fantomă decimat, nu este deloc greu de crezut că ar putea fi şi bântuit. Aici s-au raportat sunete fantomatice ale luptei, cum ar fi avioane, bombe, tancuri, împușcături și chiar țipetele și gemetele soldaților căzuți.

Ocazional sunt semnalate și mai multe fenomene, cum ar fi a fi lovirea unor mâini nevăzute, vizitatorii fiind copleșiţi de o teamă inexplicabilă care îi fac să fugă țipând. Unii oameni au raportat că au simţit cum trupul lor este „acaparat”, pierzându-şi controlul asupra membrelor. Un astfel de incident a fost raportat de jurnalistul și cercetătorul Carlos Bogdanich, care a vizitat Belchite în 1986 împreună cu o echipă de filmare de la programul de televiziune „A patra dimensiune”. El pretinde că, pe măsură ce se aflau acolo, o forță părea să-i manipuleze, să-i tragă și să-i controleze timp de câteva ore, chiar atrăgându-i în turnul cu ceas abandonat. Ulterior, el a povestit următoarele: „Am urcat pe turnul cu ceas. Ne-am gândit să mergem direct în vârf. A doua zi, când am văzut ce am făcut, nu ne-a venit să credem. Am fi putut să fim uciși și totuși, ceva ne-a ademenit să facem asta”.

Echipa a realizat, de asemenea, numeroase EVP-uri (Electronic Voice Phenomena / Fenomenul vocilor electronice), prezentând sunete de război și voci. Se spune că Plaza de la Cruz, mormântul comun și cele două biserici ale orașului sunt deosebit de bântuite, cea mai intensă activitate fiind raportate aici. Toate acestea au făcut din Belchite o destinație populară pentru cercetătorii în domeniul paranormalului. Într-adevăr, atmosfera misterioasă a lui Belchite l-a inspirat și pe regizorul mexican Guillermo del Toro, care a filmat aici părți din pelicula sa „Labirintul lui Pan”, fiind o locație și pentru alte filme de groază.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO