Incredibilele aventuri şi ghinioane ale unor „nave blestemate”… Cine mai crede că totul e doar o coincidenţă?


nava blestemata 12Cei care se tem chiar şi de o plimbare pe lac cu barca vor nutri cea mai profundă simpatie pentru persoanele implicate în următoarea serie incredibilă de ghinioane maritime. Pe 16 octombrie 1829, goelata Mermaid a plecat din Sydney cu destinaţia Collier Bay, pe coasta de nord-vest a Australiei. La bord se aflau optsprezece membri ai echipajului şi trei pasageri. Pe căpitan îl chema Samuel Nolbrow.

Patru zile mai târziu, o furtună în strâmtoarea Torres a aruncat vasul pe un recif, iar cei de la bord au rămas blocaţi vreme de trei zile, până ce au fost salvaţi de o corabie cu trei catarge, Swiftsure. Peste cinci zile, Swiftsure a fost prinsă de un puternic curent în largul Noii Guinee şi azvârlită pe stânci, dar cele două echipaje şi pasagerii au ajuns în siguranţă pe uscat.

Au trecut opt ore şi au fost cu toţii salvaţi de goeleta Governor Ready, dar în numai trei ore cheresteaua pe care aceasta o transporta a luat foc şi toată lumea a dat năvală spre bărcile de salvare.

Cuterul Cornet a reuşit să-i culeagă pe toţi din apă, astfel că nimeni nu şi-a pierdut viaţa. O săptămână mai târziu, Cornet a fost surprins de o furtună, iar catargul i s-a frânt. Echipajul a luat unica barcă de salvare, lăsându-i pe ceilalţi marinari salvaţi şi pe pasageri să se descurce singuri. Vreme de optsprezece ore au stat în apă agăţaţi de resturile navei, până când au fost în cele din urmă luaţi la bord de pachebotul Jupiter.

Printr-o altă stranie coincidenţă, unul dintre pasagerii lui Jupiter era o femeie în vârstă din Yorkshire, care se ducea în Australia pentru a-şi căuta fiul, dispărut de cincisprezece ani. Şi l-a găsit: era marinar pe Mermaid.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock