Cu 10.000 de dolari, specialiştii au reuşit să construiască o casă cu ajutorul imprimantei 3D! Şi totul a durat doar o zi…


Specialiştii ruşi au reuşit să construiască o casă în afara Moscovei, dar nu tradiţional, ci cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, în mai puţin de o zi.

Acesta este primul model de imprimare 3D pentru case rezidenţiale, ce a fost proiectat de către compania Tech Apis Cor. Construcția a durat mai puțin de o zi şi a costat sub 11.000 de dolari pentru a fi finalizată. O imprimantă 3D mobilă a creat pereții despărțitori din beton ai clădirii şi compartimentele. Apoi, imprimanta 3D mobilă a fost scoasă din clădire, iar un grup de muncitori a terminat construcţia, adăugând acoperișul, ferestrele și finisând designul interior.

Apis Cor își propune să dovedească faptul că acest tip de construcție poate fi rapidă, ecologică, eficientă și de încredere. „Vrem să ajutăm oamenii din întreaga lume pentru a-şi îmbunătăți condițiile lor de viață“, a spus Nikita Chen-Yun-tai, fondator si inventator al imprimantei mobile Apis Cor, pe site-ul companiei. „De aceea, procesul de construcție trebuie să devină rapid, eficient și de înaltă calitate. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca toată munca grea să fie delegată mașinilor inteligente”.

Casa construită acum are o suprafaţă de 37 de metri pătrați, fiind o casă confortabilă, cu o formă neobișnuită, curbată. Designul curbat al casei a fost ales pentru a demonstra capacitatea imprimantei 3D pentru a imprima materialul de construcție în orice formă. Casa conţine un hol, baie, living și o bucătărie compactă. Apis Cor a estimat că pentru a construi această casă, costul materialelor este de 275 de dolari pe metru pătrat. Din totalul de 10,134 de dolari cât a costat casa, ferestrele și ușile au fost cele mai scumpe componente.

Sursa (traducerea şi adaptarea): pumpkeen.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock