În iad, femeile vor fi trase veşnic pe roată, datorită trufiei lor… aşa crede Vaticanul!

3.683 vizualizari

Ştirea e mai veche, de undeva din anul 2009, dar merită amintită. Pentru păcătoşi, discriminarea continuă în mod sigur şi pe lumea cealaltă. Spre disperarea feministelor, locatarii veşnici ai iadului au parte de pedepse diferite dacă au fost femei sau bărbaţi în viaţa pământească, afirmă teologii Vaticanului.

Conform unui studiu oficial care a primit girul Vaticanului, discriminarea pe criterii de gen continuă chiar şi în mijlocul focurilor neadormite ale Gheenei. Ideea principală care transpare este aceea că bărbaţii sunt atraşi mai mult de păcatele carnale, pe când femeile păcătuiesc în principal prin orgoliu şi mândrie. Prin urmare, pedepsele sunt diferite.

În general, sufletele bărbaţilor care ajung în iad vor fi arse la foc continuu, pe când femeile vor suferi pe veci… tragerea pe roată.

“Nu se poate discuta de egalitate, când avem de a face cu păcătoşi, fie ei bărbaţi sau femei. Trebuie reţinut că bărbaţii şi femeile păcătuiesc în moduri diferite. Când analizăm viciile şi păcatele bărbaţilor, se observă cu uşurinţă că aceştia experimentează păcatul diferit faţă de femei. În timp ce trufia este un păcat aflat doar pe locul 5 în topul păcatelor bărbăteşti, la femei trufia este deja păcatul capital. Bărbaţii sunt vinovaţi în primul rând de pofta exagerată de a face dragoste, urmată de lăcomie. Tot bărbaţii sunt prea leneşi pentru a se lăsă pradă furiei, mândriei, invidiei şi zgârceniei. Nici femeile nu sunt deloc străine de cultivarea plăcerilor carnale, dar sunt preocupate în primul rând de mândrie, invidie şi ură”, declară Monseniorul Wojciech Giertych, nimeni altul decât teologul personal al fostei pape Benedict al XVI-lea, cel care a demisionat în 2013.

Înaltul prelat al Bisericii Romano-Catolice declară, printre altele, că studiul a fost confirmat de analizele şi cercetările lui Roberto Busa, un călugăr iezuit în vârstă de 96 de ani, celebru pentru studiile sale în informatică şi exegezele referitoare la Sfântul Toma d’Aquino.

Sursa: www.romanialibera.ro