O sabie romană veche de 1800 de ani a fost găsită în Canada! Cine a descoperit de fapt America? Ar trebui rescrisă istoria?


Că de multe ori istoria oficială nu ne spune tot adevărul, acest lucru îl putem afla din descoperirile arheologice uluitoare care sunt făcute în întreaga lume. De exemplu, în Canada, pe insula Oak (Nova Scotia), o echipă de televiziune a dat întâmplător peste ultimul lucru care se aşteptau să-l găsească: o sabie romană antică care pare să fi fost acolo încă din anul 200 d.Hr.

Sabia în sine este șocantă: sugerează că un roman ar fi putut ajunge în America de Nord cu 800 de ani înainte vikingilor (care se pare că au vizitat America undeva în jurul anilor 1000 d.Hr.). Dar nu este singurul lucru care a fost găsit. S-au mai descoperit şi alte lucruri ciudate care nu ar fi trebuit să se afle în Canada: o movilă de înmormântare în stil roman, monede cartagineze și chiar o piatră cu ceea ce pare să fie scris roman în urmă cu aproximativ 1800 de ani.

Teoretic, un grup de exploratori romani și cartaginezi ar fi putut călători în Vest (spre America) cu circa 1800 de ani în urmă. Nu s-au mai întors niciodată acasă și şi-ar fi îngropat morții pe insulă, explicând astfel de ce există morminte romane în Canada și nicio înregistrare a călătoriei lor în scrierile antice din Europa.

Niciunul dintre aceste lucruri nu a fost încă dovedite; și faptul că sabia a fost găsită de o echipă de televiziune în loc de arheologi face ca acest lucru să fie puțin suspicios. Totuși, sunt multe dovezi. Dacă experții vor fi şi ei de acord, atunci s-ar putea schimba istoria primilor europeni care au vizitat America.


Lasă un comentariu