Ce realizare! China a reuşit să producă o „stea artificială” de trei ori mai fierbinte decât Soarele nostru!

  •  
  •  
  •  
  •  

hidrogenExperții chinezi au produs cu succes săptămâna trecută un gaz de hidrogen mai fierbinte de trei ori decât cel din ​​centrul Soarelui Mai important decât atât, oamenii de știință au fost capabili să mențină temperatura record de 50 de milioane de °C timp de 102 de secunde.

Până în prezent, Germania a fost în fruntea cercetărilor privind fuziunea nucleară, după ce fizicienii săi au reuşit să folosească 2 megawați de radiații de microunde pentru a încălzi gazul de hidrogen la 80 de milioane de grade Celsius, însă numai pentru o fracțiune de secundă. E adevărat că oamenii de știință germani au ajuns la temperaturi mai mari decât cele obţinute de chinezi, dar perioadele au fost atât de scurte din cauza temerilor că gazul ar putea topi reactorul.

Experimentul de săptămâna trecută din China, care a avut loc la Institutul de Științe Fizice din Hefei, folosind un reactor de fuziune magnetică, a marcat un salt semnificativ în cercetarea atomică. Reactor, oficial cunoscut ca „Experimental Advanced Superconducting Tokamak” (EST), a încălzit gazul de hidrogen până la aproximativ 50 de milioane de grade Kelvin (49,999 milioane de grade Celsius), lucru echivalent cu o explozie termonucleară la nivel mediu. Miezul din interiorul Soarelui se presupune că ar avea o temperatură de 15 milioane de grade Celsius.

Germania a investit 1 miliard de euro într-un reactor în care a reuşit să încălzească plasmă până la aproximativ 1 milion de grade Celsius, timp de o zecime de secundă.

Sursa: The Express


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page