Cercetătorii ruşi speră să poată transmită în lume electricitate wireless, adică fără cabluri! Totul se bazează pe invenţiile ascunse ale lui Tesla!


electricitate wirelessSe pare că oamenii de ştiinţă ruşi se vor folosi de cercetările extraordinare ale savantului Nikola Tesla pentru a aduce la viaţă un brevet incredibil: transportul energiei electrice fără fir. Munca lui Tesla a fost uitată în mare parte, pentru că nu s-a găsit încă finanțare, dar acum ea se pare că ar putea fi luată în serios de cercetătorii ruşi.

În 1891, Nikola Tesla a ţinut o prelegere pentru membrii Institutului American de Inginerie Electrică din New York, unde a făcut o demonstrație uluitoare. În fiecare mână el ținea un tub de evacuare a gazelor, o versiune timpurie a becului fluorescent modern. Tuburile nu erau conectate la vreun fir electric, şi cu toate acestea ele străluceau în timpul demonstrației sale.

Transportul energiei electrice fără fir ar rezolva o serie de probleme: ar permite oamenilor să primească energie electrică, fără costurile de infrastructură, iar electricitatea s-ar putea transmite în toate colţurile lumii, fără ca terenul să mai constituie o restricție. Această invenție specială ar putea îmbunătăţi viaţa a miliarde de oameni.

Oricine înțelege circuitele electrice își dă seama că cele mai multe dispozitive de transport a electricităţii au 3 fire: activ, neutru și împământare. Transmisia normală a energiei electrice începe de la o centrală electrică, se transmite prin firul activ şi se întoarce prin firul neutru. Există un motiv pentru a avea şi firul de împământare: împământarea este un sistem de protecţie electrică împotriva electrocutării, pentru aparatele cu carcasă metalică, sau cu elemente metalice ce pot ajunge sub tensiune.

Dar Tesla a avut o idee genială. Ce-ar fi să se folosească pământul ca un fel de acumulator uriaş de electricitate, care să se producă cu ajutorul unui „turn Wardenclyffe al lui Tesla”? Despre acest turn am scris pe larg într-un articol din 2014 intitulat Misteriosul turn Wardenclyffe al lui Tesla folosea acelaşi principiu ca marea piramidă egipteană! Turnul ar fi fost capabil să furnizeze “energie liberă” inepuizabilă şi să modifice vremea! Citez din articol:

Marele savant Nikola Tesla considera Pământul ca fiind unul dintre armăturile unui condensator, ionosfera formând cealaltă armătură. Precum se ştie, condensatorul este un dispozitiv care înmagazinează energie sub forma unui câmp electric între două armături încărcate cu o sarcină electrică egală. Măsurători recente au arătat că gradientul de tensiune între cele două componente este 400.000 de volți. Cu acest principiu, el a spus că a fost în stare, prin invenţia sa, să furnizeze “energie liberă” pentru oricine, inepuizabilă în cantitate, oriunde pe pământ. De aceea, el a construit un prim prototip, Turnul Wardenclyffe, în care a fost capabil de a aplica un efect de piramidă celebru. Ce este mai exact acesta?

“Liniile de forță ale sarcinii electrice, adăugate la câmpurile Soarelui, acţionează pe pereții unei piramide. Echipotenţialurile magnetice arată o densitate magnetică ridicat la vârf. Voltajul unui câmp electric creşte cu 100 de volţi pe metru. Câmpul negativ terestru atinge valoarea sa maximă către vârful piramidei; în partea de sus a piramidei din Giza tensiunea este de 14600 V. Această piramidă este ea însăși un condensator, întrucât acumulează o sarcina electrică. În cazul în care se adaugă o sarcină suplimentară, o descărcare are loc în partea de sus, și, precum ştim, partea de sus a piramidei a fost poleită cu aur masiv, aurul fiind un conductor excelent”.

Tesla şi-a dorit ca turnul său să fie înalt, pentru a crește tensiunea în partea sa de sus. El a vrut să creeze un fulger artificial în turn. În zona de descărcare a unui fulger natural, temperatura se ridică la 30.000°C. Tesla nu a vrut să aibă de-a face cu astfel de temperaturi ridicate, pentru că ar fi fost o risipă de energie. Turnul Wardenclyffe al lui Tesla ar fi folosit un transformator, pentru a produce o tensiune ridicată, care ar fi generat, în locul unui fulger natural, o “descărcare puternică de ioni energetici”.

Tesla îşi imagina să transmită electricitate „wireless” (adică, fără fir) cu ajutorul oricărui receptor care este echipat cu o antenă și cu un fir pe pământ.

Există și alte aspecte ale muncii lui Tesla care nu sunt abordate de către oamenii de știință ruşi în acest moment, şi anume producerea de energie electrică şi nu doar simpla sa transmitere. Prin utilizarea pământului ca un dinam sau prin utilizarea diferenței de potențial existente între ionosferă și pământ, Tesla spera să poată genera sarcină electrică, care apoi ar fi fost disipată în întreaga lume.

Să sperăm că oamenii de ştiinţă ruşi vor reuşi acest lucru…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock