Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O haină militară americană s-a „teleportat” 4.000 de kilometri din Oceanul Indian până într-un lac din Rusia! Cum s-a întâmplat asta?


Povestea începe în octombrie 2000, când în portul Aden din Yemen s-a declanşat un atac terorist asupra navei, soldat cu moartea a 17 militari. În urma atentatului, matelotul Sam Belovski a fost dat dispărut, iar trupul său nu a fost găsit niciodată.

În anul 2003, la suprafaţa apei lacului rusesc Bezdonii (Fără fund, în limba rusă), a apărut, nu se ştie de unde, o vestă de salvare, cu însemnele marinei militare americane. După cercetările realizate de autorităţile locale, s-a constatat că vesta aparţinea marinarului american Sam Belovski, de pe distrugătorul USS Cole.

Dar cum a putut ajunge după trei ani vesta lui de salvare tocmai din Oceanul Indian într-un lăcuşor pierdut din Rusia Centrală, la 4000 de kilometri distanţă?! Care a fost traseul ei?

Legenda „Lacului fără fund” din Rusia ar putea fi una reală: se spune că el este conectat cu oceanele lumii, adâncimea lui fiind necunoscută. Până şi pe hărţile militare, profunzimea lui nu este clar stabilită, fiind doar aproximată între 150 şi 200 de metri. Oare există asemenea căi subterane necunoscute, care unesc diferite puncte ale planetei?

Lacul apare menţionat şi în scrierile poetului rus Alexandr Blok, în care un pădurar din zona povesteşte că această apă este legată prin canale tainice cu marile oceane ale planetei. Legenda spune că pe malurile lui, de-a lungul anilor, s-au făcut descoperiri misterioase ale unor epave de mult dispărute în vâltoarea oceanelor.


Lasă un comentariu