Cine este călugărul care a salvat de 3 ori viaţa unui celebru pictor australian? A venit el din altă lume?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

O coincidenţă reprezintă o apariţie remarcabilă de evenimente sau circumstanţe, care, aparent n-au nicio conexiune cauzală între ele. Multe din aceste coincidenţe le-am experimentat în vieţile noastre. Însă unele sunt atât de evidente, încât cu greu mai pot fi numite „coincidenţe”.

Să luăm, de exemplu, două personaje istorice celebre: Hitler şi Napoleon. Aparent, fără nicio legătură între ele, căci au trăit la peste 100 de ani distanţă. Totuşi, la prima vedere, ceva îi leagă: Rusia. Ambii dictatori (unul al Germaniei şi altul al Franţei) au atacat Rusia, dar ambii au fost înfrănţi.

Însă, unii o să spună că asta nu e o coincidenţă prea mare. În secolul al XIX-lea, a existat un renumit dar nefericit pictor australian, pe numele de Joseph Matthaus Aigner, care a încercat să se sinucidă de mai multe ori. La început, a încercat să-şi ia viaţa la vârsta de 18 ani, când a încercat să se spânzure, dar el a fost întrerupt de un călugăr capucin care a apărut în mod misterios acolo. La 22 de ani, Aigner a încercat același lucru pentru a doua oară, dar a fost salvat din nou de același călugăr! 8 ani mai târziu, viața sa a fost salvată prin intervenția aceluiași călugăr.

La vârsta de 68 de ani, Aigner a reușit în cele din urmă să se sinucidă cu un pistol. Și lucrul surprinzător este dat de faptul că ceremonia sa funerară a fost condusă de același călugăr capucin – un bărbat al cărui nume Aigner nu l-a știut niciodată. Cine a fost acest călugăr şi cum de i-a salvat viaţa de 3 ori pictorului australian? A venit el din altă lume?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock