Un meteorit ejectează o „minge de foc” care sfidează gravitaţia Pământului! O fi meteoriţii altceva decât ne spune ştiinţa?

5.256 vizualizari

meteoritUnii dintre noi nu cunoaştem diferenţa dintre meteoriţi, asteroizi şi comete. Meteoriții sunt obiecte de proveniență extraterestră ajunse pe suprafața Pământului ca urmare a arderii incomplete în atmosferă a meteoroizilor (bucăți de diverse dimensiuni de fier și rocă, rezultate în special în urma coliziunii dintre asteroizi). Unii meteoroizi (din a căror ardere incompletă provin meteoriții) s-au putut forma și în urma dezintegrării cometelor în fragmente.

O postare extrem de interesantă a apărut pe YouTube, pe canalul „The Hidden Underbelly”. Este o filmare făcută de un amator şi în care acesta spune că o cometă ejectează o „minge de foc” din ea. Dar, eu nu cred că e vorba de o cometă, căci se deplasează viteză prea mare şi ar fi trebuit să fie extrem de aproape de Pământ. Probabil că e un meteorit.

E adevărat că meteoriţii se mai dezintegrează atunci când intră în atmosfera Pământului, dar „mingea de foc” care se desprinde din el nu merge în jos, atrasă de gravitaţia Pământului, ci o ia puţin oblic în sus, de parcă ar fi avut propulsie proprie! Ce naiba o fi!? Păcat că filmarea nu se concentrează ulterior pe „mingea de foc”, pentru a vedea ce se întâmplă cu ea.

Filmarea aceasta (dacă e autentică), te face să îţi pui multe întrebări şi să te gândeşti dacă nu cumva meteoriţii sunt altceva decât ceea ce ne spun oamenii de ştiinţă…

meteorit-1

meteorit-2

meteorit-3