„Ucigaşul invizibil din Londra”, o întâmplare reală 100%! Sau cum poţi fi atacat brusc de o fiinţă necunoscută…


ucigas-invizibilPentru mulţi oameni, eventualitatea de a fi atacat brusc de un inamic invizibil constituie unul dintre coşmarurile vieţii din zilele noastre şi, ţinând seama de amploarea pe care a căpătat-o crima violentă, această teamă ar părea să fie îndreptăţită. Dar, dacă acest inamic e chiar invizibil la propriu!?

În zorii zilei de 16 aprilie 1922, un bărbat a fost adus în stare de inconştienţă la spitalul londonez „Charing Cross”, sângerând intens dintr-o rană de la gât, provocată prin înjunghiere. Dar întâmplarea s-a dovedit a fi o crimă de un soi şi mai ciudat decât bănuiseră doctorii la început, deoarece era un atac în care lipsea atacatorul. Când şi-a recăpătat cunoştinţa, bărbatul rănit – un funcţionar în drum spre serviciu – a declarat poliţiei că nimeni nu fusese îndeajuns de aproape de el pentru a-l fi lovit şi că nimeni nu se năpustise asupra lui. Era absolut sigur.

Poliţiştii au presupus că omul trebuie să se fi înşelat până când un martor al incidentului, care se petrecuse la un colţ al Coventry Street, în zona West-End a Londrei, a confirmat ciudata declaraţie a victimei.

Şi totuşi, dacă aceasta ar fi fost unica dovadă, poliţiştilor li s-ar fi iertat faptul de a fi respins natura aparent supranaturală a crimei. Cu toate acestea, n-a fost. La două ore după internarea funcţionarului, un alt bărbat cu răni de cuţit a intrat clătinându-se în „Charing Cross Hospital, vorbind şi el tot despre un atacator invizibil. În aceeaşi seară, o a treia victimă a cuţitarului-fantomă a fost tratată de medicii spitalului.

S-a deschis o anchetă la scară mare, cu singurul rezultat de a se descoperi că toate atacurile se petrecuseră în exact acelaşi loc – colţul de pe Coventry Street. în afară de asta, poliţia a fost incapabilă să ofere o soluţie şi, când o relatare completă a ciudatelor crime a apărut în numărul din săptămâna următoare al ziarului Daily Express, un purtător de cuvânt al poliţiei a fost citat ca recunoscând că rănile victimelor sfidau orice explicaţie raţională. Lucru încă şi mai de neînţeles, reieşea că ultima dintre cele trei victime părea să fi fost înjunghiată în spate, sub omoplatul stâng… deşi haina sa nu prezenta nici un fel de urmă de pătrundere.