Rusia recrutează cosmonauţi pentru o misiune secretă pe Lună


Cursa spațială a reînceput din nou, la fel cum a fost în anii 1960 între SUA şi URSS, dar, de data aceasta miza ar putea fi mult mai mare. Roscosmos (agenția guvernamentală spațială din Rusia) și ESA (Agenția Spațială Europeană) au creat un plan pentru a construi o bază permanentă pe partea întunecată a Lunii. Acum, rușii se află în căutarea unei echipe de cosmonauți pentru o viitoare misiune lunară.

De-a lungul următoarelor 4 luni, un proces riguros de selecţie va avea loc, iar cetățenii ruși care îndeplinesc cerințele vor ajunge să pună piciorul pe satelitul natural al Pământului. Acest lucru va marca o premieră, căci va fi prima dată când ruşii vor ajunge cu un vehicul cu echipaj uman pe suprafaţa Lunii.

Desigur, cerințele de acceptare vor fi dure: o educație înaltă şi o formă fizică și psihologică superioară sunt lucruri obligatorii. Cosmonauţii vor trebui să fie sub vârsta de 35 de ani, între 1,5 și 1,9 metri înălţime şi între 50 şi 90 de kg. O altă condiție este aceea ca aceşti candidaţi să fie competenți în email, social media și anti-viruşi. Agenția spațială rusă estimează că aselenizarea va avea loc în jurul anului 2030.

Un alt stat care a pus ochii pe Lună este China. A doua mare economie a lumii lucrează deja la o navă spațială care va fi capabilă să ducă 6 astronauți pe Lună.

Se pare că interesul la nivel mondial pentru a ajunge la cele mai apropiat corp ceresc este din nou foarte mare. Nu am mai văzut o astfel de concurență începând cu anii 1960; acest lucru este un lucru bun în sine, dar ridică și câteva întrebări legitime. De ce aceste agenţii spaţiale vor din nouă să ajungă cât mai rapid pe Lună? Ce se ascunde totuşi pe Lună? Au cumva aceşti cosmonauţi vreo misiune secretă?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock