Cercetătorii au scanat 100.000 de galaxii şi n-au găsit urme ale civilizaţiilor extraterestre! Este asta dovada că extratereştrii nu există?

  •  
  •  
  •  
  •  

civilizatie extraterestra 3Deşi eu prezint pe site o serie de ştiri/articole despre „extratereştri”, o fac de dragul cititorilor mei, pentru a-i menţine informaţi şi cu alte surse, deşi personal nu cred în existenţa extratereştrilor. Dar ăsta e doar punctul meu de vedere, care nu înseamnă că trebuie să fie adevărat. Însă, cel puţin până în prezent, se pare că poziţia mea este una reală. Într-un articol publicat pe site-ul morningledger.com, aflăm că oamenii de ştiinţă nu au găsit niciun semn de civilizaţie extraterestră în 100.000 de galaxii! Citez din articol:

Timp de mai mulţi ani, oamenii de ştiinţă vânează viața extraterestră din vecinătatea Pământului și de pe planetele îndepărtate. O echipă de oameni de ştiinţă a căutat semne de civilizaţii extraterestre avansate în 100.000 de galaxii, dar nu au găsit nicio dovadă până în prezent. Cercetătorii s-au folosit observațiile primite de la sonda NASA WISE.

„Ideea din spatele cercetării noastre este aceea că, în cazul în care o întreagă galaxie a fost colonizată de o civilizație avansată, energia produsă de tehnologiile civilizaţiei respective ar fi fost detectabilă în lungimile de undă în infraroşu ale sondei WISE”, a declarat Jason T. Wright, profesor asistent de astronomie și astrofizică din cadrul Universităţii de Stat Penn.

„Cu excepţia cazului în care o civilizație extraterestră avansată utilizează cantități mari de energie din stelele galaxiilor pentru zborurile stelare sau altceva ce nu ne putem încă imagina, termodinamica fundamentală ne spune că această energie trebuie să fie radiată sub formă de căldură în lungimile de undă în infraroşu”, a spus Wright.

În anii 1960, fizicianul Freeman Dyson a propus ca civilizaţiile extraterestre situate dincolo de Pământ ar putea fi detectate prin emisiile lor de unde în infraroșu. Autorii cercetării de mai sus au examinat individual și clasificat în jurul 100.000 de imagini de galaxii care au fost scanate de WISE. Din aceste 100.000 de galaxii, s-au descoperit 50 care au un nivel neobișnuit de mare de radiații infraroșii, însă ele trebuie studiate mai bine, căci nu se ştie dacă originea radiațiilor provine din procesele astronomice naturale sau ar putea indica prezența unor civilizații extraterestre extrem de avansate.

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu