Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Astronomii din Australia au căutat semne de viaţă extraterestră în peste 10 milioane de stele. Ce au găsit?


Astronomii din Australia au efectuat cea mai largă căutare de informații extraterestre din istorie. Cu ajutorul reţelei de radiotelescoape Murchison Widefield Array (MWA) din Australia, astronomii Chenoa Tremblay și Steven Tingay de la Centrul Internațional de Cercetări Radioastronomice au cercetat cerul pentru a găsi semne de viață.

Scopul lor a fost acela de a descoperit dovezi ale unor „tehnosemnături” extraterestre, adică semnele care să indice o activitate tehnologică (cum ar fi semnalele radio), ale unei inteligențe extraterestre avansate.

Din păcate, în ciuda căutării în peste 10 milioane de stele, nu s-a găsit niciun semn de extratereştri. „Spațiul cosmic este mare, foarte mare”, a spus Tingay. „Și chiar dacă acesta a fost un studiu foarte mare, cantitatea de spațiu cosmic la care ne-am uitat a fost echivalentul încercării de a găsi ceva într-un ocean al Pământului, la un volum de apă echivalent cu cel al unei piscini din spatele curţii”.

El a mai adăugat: „Deoarece nu putem presupune cu adevărat cât de posibile civilizații extraterestre ar putea utiliza tehnologia noastră, trebuie să căutăm în multe moduri diferite. Deși există o cale lungă de parcurs în căutarea inteligenței extraterestre, telescoape precum cele de la MWA ne ajută să depăşim limitele şi, de aceea, trebuie să continuăm să căutăm”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencealert.com

P.S. Aşa cum spuneam într-un articol recent – Există o tehnologie mai revoluţionară prin care extratereştrii de pe alte sisteme solare sau galaxii pot comunica cu noi? – dacă extratereștrii inteligenți pur și simplu nu folosesc semnale radio pentru a comunica? Dacă ei utilizează o altă tehnologie de comunicare?


Lasă un comentariu