Astronomii au detectat unde radio ultrascurte misterioase din afara galaxiei noastre! Ar putea fi chiar şi semnul unei explozii nucleare imense ale unei civilizaţii extraterestre îndepărtate…

 • 4
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

radioastronomie 677Astronomii au detectat pentru prima oară mai multe unde radio ultrascurte care ar proveni din afara galaxiei noastre, Calea Lactee. Având o durată de câteva miimi de secundă, și trimiţând câte un impuls la aproximativ fiecare 10 secunde, undele misterioase interceptate de oamenii de ştiinţă sunt probabil cauzate de un fenomen necunoscut ce emite astfel de unde radio.

„Aceasta este unul dintre cele mai importante descoperiri din domeniul radioastronomiei din ultimele decenii”, a declarat Scott Ransom, astronom la Observatorul Astronomic din Charlottesville (Virginia, SUA). Deși semnale radio provenind de la galaxii îndepărtate au mai fost interceptate de zeci de ani, totuşi unde radio ultrascurte, de dincolo de galaxia noastră, n-au mai fost înregistrate niciodată, apreciază co-autorul studiului Dan Thornton, astronom la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Utilizând datele arhivate de la Radiotelescopul de 64 de metri Parkes din Australia, Thornton şi colaboratorii săi au descoperit patru emisii de unde radio care păreau să vină din afara galaxiei. Iar oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie, întrucât semnalele de radio recepţionate sunt împrăştiate în distribuţia de electroni, aspect care arată că ele au străbătut o distanţă extrem de mare ca să ajungă aici. Toate datele de până în prezent sugerează faptul că undele au traversat între 5,5 miliarde şi 10 miliarde de ani lumină pentru a sosi pe Pământ, ceea ce înseamnă că ele provin din capătul celălalt al Universului.

De unde provin aceste unde? Astronomii cred că e vorba de un obiect ceresc mic, energetic, ca un magnetar sau o stea neutronică cu un câmp magnetic extrem de puternic. Undele sugerează existenţa unui eveniment cataclismic care implică cantităţi mari de masă sau energie.

P.S. Pot să vin şi eu cu o sugestie? Dacă în acea galaxie îndepărtată din celălalt capăt al Universului a avut loc o explozie nucleară la nivelul unui sistem solar ca urmare a unui conflict nuclear în cadrul unor civilizaţii extraterestre avansate?


 • 4
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner