Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Specialiştii NASA încearcă să-i găsească pe extratereştri cu ajutorul undelor radio ale planetei Jupiter! Pe satelitul Europa există imense oceane subterane unde s-ar putea ascunde viaţă…

  •  
  •  
  •  
  •  

JUPITER EUROPA APAAstrobiologii sunt încântaţi de posibilitatea existenţei vieții extraterestre pe satelitul lui Jupiter, Europa. Dovezile sugerează că acest satelit de gheață este casa unui vast ocean subteran. Dar, până ca instrumentele de cercetare vor ajunge pe satelit, pentru a penetra gheaţa, radarul reprezintă cea mai bună metodă prin care cercetătorii pot confirma existența unui ocean sub suprafaţa lui Europa. Din păcate, undele radio proprii ale lui Jupiter interferează cu acest proces. Dar, cercetătorii cred că pot folosi aceste unde radio în avantajul lor.

Undele radio ale lui Jupiter provin din norii de particule încărcate electric, prinşi în câmpul magnetic al planetei. În scopul de a reduce interferența semnalelor radio puternice ale lui Jupiter, o sondă spaţială aflat pe unul din sateliţii lui Jupiter ar avea nevoie de un emițător relativ puternic, un dispozitiv masiv care ar putea fi dificil de alimentat și de introdus la bordul limitat al unei nave spațiale. Dar, un nou studiu sugerează mai degrabă renunţarea la acest transmiţător uriaş şi utilizarea acestor unde radio pentru a scana sateliţii planetei, inclusiv Europa. Autorul studiului, Andrew Romero-Wolf, de la NASA Jet Propulsion Laboratory explică: „Tehnica pe care o dezvoltăm nu numai că oferă o soluție la această problemă, dar s-ar putea să o transformăm într-un atu”.

Acest proces, cunoscut sub numele de reflectometrie interferometrică, constă în poziționarea unei nave spațiale între Jupiter și unul din sateliţii săi de gheață, care ar monitoriza emisiile decametrice de la Jupiter și semnalele reflectate de pe satelit. Acest proces ar permite cercetătorilor să determine grosimea stratului de gheață de pe satelit și adâncimea oceanului său interior.

Experții cred că Europa are un volum de apă lichidă de două până de trei ori mai mare decât tot volumul de apă de pe Pământ, așa că e foarte probabil ca oceanul de sub Europa conţine o mare varietate de ecosisteme. Și un studiu recent sugerează că aceste „cărămizi ale vieţii” sunt comune pe acest satelit de gheață.

Romero-Wolf este entuziasmat cu privire la informațiile care pot fi obţinute prin utilizarea reflectometriei interferometrice. Dar, avertizează el, „observarea clară a oceanului subteran din Europa este doar un prim pas spre identificarea posibilității existenţei vieții… Ceea ce ne propunem nu ne va oferi un răspuns clar dacă există organisme vii în Europa, dar s-ar putea să ne ofere dovezi puternice pentru această posibilitate”.

Sursa: Dailygalaxy.com


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu