Oamenii de ştiinţă avertizează: câmpul magnetic al Pământului se va prăbuşi! Dacă se va produce inversarea polilor magnetici, din păcate, 100.000 de oameni vor muri, iar reţelele electrice vor cădea…


magnetosferaEste timpul să ne gândim şi la alte lucruri decât la aşa-zisa încălzire globală. Cercetătorii ne-au avertizat că trebuie să ne facem griji cu privire la magnetosfera planetei noastre; câmpul magnetic al Pământului pare să se prăbușească, lucru care ar putea afecta grav climatul nostru și ar distruge rețelele electrice din întreaga lume.

Situat adânc în interiorul planetei noastre, există un miez topit masiv, care este capabil să genereze un câmp magnetic capabil să protejeze planeta noastră de vânturile solare devastatoare. Se numește câmp magnetic, iar el a slăbit în jur de 15% în ultimii 200 de ani, spun cercetătorii.

Magnetosfera este o zonă imensă, care cuprinde întreaga noastră planetă. Prezența sa protejează Terra de particulele încărcate ale vântului solar; stratul protector natural al planetei noastre se extinde mii de kilometri în spațiul cosmic, iar magnetismul său atât de important pentru viaţa şi mediul de pe planeta noastră.

Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea schimba brusc pentru că oamenii de știință avertizează că, în ultimele două secole, câmpul magnetic a slăbit, ceea ce sugerează că ar putea fi un semn că polii Pământului se vor schimba, însă acest lucru nu se poate spune când ar putea apărea. În cazul în care inversarea polilor va avea loc, întreaga planetă va fi expusă vânturilor solare, creând găuri gigant în stratul de ozon al planetei, acest lucru putând avea un efect devastator asupra omenirii.

Predicții catastrofice sugerează că, dacă magnetosfera planetei începe să slăbească puternic, atunci rețelele electrice din întreaga lume s-ar putea prăbuși, vremea se va schimba brusc, iar oamenii ar avea probleme mari de sănătate.

„Aceasta este o chestiune serioasă”, a declarat Richard Holme, profesor la Universitatea din Liverpool. „Imaginați-vă că alimentarea cu energie electrică a fost facut oprită pentru câteva luni. Foarte puține lucruri funcţionează fără energie electrică în zilele noastre.”

Faptul cel mai îngrijorător pentru oamenii de ştiinţă îl reprezintă radiaţiile din spaţiul cosmic. Experții prezic că, în cazul în care are loc inversarea polilor magnetici, circa 100.000 de oameni ar putea muri din cauza nivelurilor crescute de radiații spaţiale.

„Radiațiile cosmice ar putea crea găuri de ozon de 3-5 ori mai mari decât găurile de ozon provocate de om. Mai mult decât atât, găurile de ozon ar fi mai mari și de lungă durată”, a spus dr Colin Forsyth de la Space Science Laboratory Mullard.

În cazul în care planeta noastră ar rămâne fără magnetosferă, în viitorul îndepărtat, planeta noastră ar putea fi la fel cum arată astăzi Marte, o planetă odată albastră și verde, dar astăzi ea arată ca una lipsită de viaţă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock