Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Turnul misterios de pe faţa întunecată a Lunii! El a fost fotografiat pentru prima dată în 1965 de nava sovietică Zond 3…

  •  
  •  
  •  
  •  

turnul de pe Luna copertaPe 20 iulie 1965, nava spaţială sovietică Zond 3 a surprins primele imagini de înaltă calitate ale feţii întunecate ale Lunii, în timp ce se afla în drum spre Marte.

Dar Zond 3 nu a fost prima care a făcut acest lucru. În 1959, sonda spaţială sovietică Luna 3 (a treia misiune a programului lunar) a ajuns pe satelitul natural al Pământului. Pe 7 octombrie 1959, ea a început să ia primele imagini de pe partea întunecată a Lunii, care acoperă aproximativ 70% din suprafaţă. Luna 3 a trimis către Pământ 17 imagini pline de „zgomot”, înainte ca operatorii din URSS să piardă contactul cu ea pe 22 octombrie 1959.

Chiar dacă imaginile trimise pe Pământ de către Luna 3 nu au fost cele mai bune, ele au fost primele care au dezvăluit omenirii partea întunecată a Lunii.

Pe cum spuneam, Zond 3 a fost o navă spaţială pregătită pentru a ajunge pe Marte, dar sovieticii au hotărât ca în prima parte a misiunii să se efectueze câteva fotografii şi pe Lună. Sovieticii au echipat Zond 3 cu tehnologii extrem de sofisticate, printre care două camere foto, spectrometre cu infraroșii și ultraviolete, un magnetometru, un detector de raze cosmice, un detector de particule solare și un detector meteoroit.

Zond 3 a făcut 33 de ore până la Lună, după ce a fost lansată pe data de 18 iulie 1965. Ea s-a concentrat pe partea întunecată a Lunii, de unde au fost luate mai multe fotografii (câte o imagine la fiecare două minute și 15 secunde, pentru o perioadă totală de o oră și 8 minute). Timp de 9 zile, Zond 3 a realizat imaginile, care au ajuns operatorilor sovietici de pe Pământ. Imaginile trimise înapoi pe Terra au fost printre primele care au permis cercetătorilor să-şi facă o idee cu privire la numeroasele formațiuni geologice de pe partea întunecată a satelitului natural al Pământului, dar, printre ele, o imagine a provocat destul de multă agitaţie în rândul cercetătorilor şi ufologilor.

Într-una din imaginile din partea îndepărtată a Lunii, o structură sub forma unui turn misterios poate fi văzută clar pe suprafața Lunii. În imediata apropiere a acestuia, nu există alte structuri similare, iar ufologii cred că misteriosul „turn” văzut în imaginea Zond 3 este o dovadă clară care sustine teoria că există structuri „extraterestre” pe partea întunecată a Lunii.

Imaginea privind turnul de pe Lună a fost obținută la 20 iulie 1965 de Zond 3. La momentul respectiv, sonda spaţială se afla la aproximativ 10.000 de kilometri deasupra Lunii. În timp ce unele dintre aceste structuri pot fi explicate rațional ca formațiuni geologice naturale pe suprafața Lunii, există unele care pur și simplu sfidează orice explicație, ca de exemplu acest turn. Este posibil ca turnul de pe partea îndepărtată a Lunii să aibă într-adevăr o origine „extraterestră”? Și este posibil să existe structuri similare pe Lună?

turnul de pe Luna


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu