Întâmplarea paranormală de care vorbim în acest articol s-a întâmplat în anii 20 ai secolului trecut şi a implicat un tânăr englez, pe nume Lee, care era un frecvent donator de sânge. La un moment dat, la anumite perioade de timp, Lee are parte de o sfâşietoare durere recurentă, care îl săgetează la braţul din care i se ia sânge. La început nu exista nicio explicaţie şi niciuna dintre cercetări nu aduce vreo lumină în această problemă.
Până când Lee pune, dintr-o intuiţie, întrebarea dacă nu cumva una dintre persoanele care au primit sânge de la el a murit într-unul dintre momentele când îl durea pe el braţul. Într-adevăr, decesul unui primitor de sânge de la Lee a coincis cu unul dintre accesele de durere, chiar dacă nu s-a mai putut stabili exact o posibilă simultaneitate. Aceasta putea să fie o întâmplare.
Ca să fie sigur, Lee si-a notat de-acum încolo ziua, ora şi minutul în care simţea durere în braţ. Deja următoarea apariţie a durerii coincide perfect cu momentul morţii unui bărbat care primise sânge de la Lee. Cazul nu va rămâne singurul.
În decursul a trei ani, Lee donează în spitalul Middlesex sânge unui număr de 24 de persoane. Şapte dintre ele închid ochii pentru totdeauna în această perioadă de observaţie. De fiecare dată, Lee a înregistrat exact în secunda morţii ei puternica durere cunoscută între timp, însoţită de depresie şi buimăceală momentană.
În numărul din 7 septembrie 1925, revista „Time” comentează ciudata întâmplare ca pe un nemaiîntâlnit şi deosebit de exotic experiment de telepatie. Unii specialişti, care dau peste cazul lui Lee, nu sunt lămuriţi dacă într-adevăr în secunda morţii se ajunge la o transmitere de gânduri între muribund şi donatorul de sînge – context în care sângele transmis joacă „numai rolul transmiţătorului”, sau dacă sângele lui Lee rămâne în mod inexplicabil legat mental cu acesta şi în afara corpului, astfel încât el, sângele, îl „anunţă“ cumva pe donator despre moartea noii gazde. Un lucru însă pare incontestabil: Lee avea cu sângele său o relaţie neobişnuită.