Înfiorat, un cosmonaut rus de pe staţia orbitală MIR ne dezvăluie cum a dat ochii cu o navă necunoscută din alte lumi

  •  
  •  
  •  
  •  

Musa Manarov, fost cosmonaut rus, aflat în 1991 pe stația orbitală MIR, declara la un moment dat (declaraţie cu adevărat şocantă):

* S-a întâmplat în cursul unei misiuni de cuplare, când atenția noastră era concentrată asupra capsulei spațiale care se apropia lent. Eram aproape de hubloul cel mare, de unde puteam vedea vizitatorii… Urmăream totul foarte atent… Filmam cu un aparat profesional Sony Betacam.

* Dintr-o dată, am remarcat ceva sub nava spațială. În primul moment păruse un soi de antenă, dar când m-am uitat mai bine mi-am dat seama că nu era deloc o antenă. M-am gândit atunci că era o parte din construcție, dar apoi am văzut că obiectul s-a pus în mișcare, îndepărtându-se de navă.

* Așa că am luat aparatul radio și le-am spus celor din capsulă: «Hei, băieți, vedeți că pierdeți ceva». Asta bineînțeles că i-a alarmat (…) Iar acest «ceva» s-a pus în mișcare în jos. În timp ce se depărta, ne-a atras atenția tuturor. Părea că se rotește. Era dificil să-i estimezi dimensiunile. Pot spune doar că nu era foarte aproape, întrucât eu aveam camera focalizată pe infinit. Dacă ar fi fost un șurub sau altceva apropiat, nu s-ar fi putut vedea clar. Trebuia să fi fost la cel puțin 90 de metri, întrucât aceasta era atunci distanța până la capsulă, iar obiectul era dincolo de ea.

* S-ar putea să fi fost un soi de OZN. Nu putem spune nimic sigur. În orice caz, nu a fost o piesă mai mare sau un gunoi spațial, nici vreo parte a rachetei ori așa ceva. Acestea ar fi fost localizate… Supravegherea spațială, a noastră și a americanilor urmărește toate obiectele mai mari din spațiu. Știm în fiecare minut poziția lor și direcția de zbor. Dacă un astfel de obiect s-ar fi apropiat de MIR, ar fi fost imediat localizat, iar noi am fi fost anunțați… dar, conform spuselor lor, nu fusese nimic.”

Ce navă spaţială din alte lumi îi supraveghea pe ruşi?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu