Povestea lui Gil Perez, soldatul care s-a teleportat într-o clipă pe o distanţă de 14.000 de km între Filipine şi Mexic, peste Oceanul Pacific


Gil Perez a fost un soldat spaniol al Gărzii Civile filipineze, care se presupune că s-a teleportat pe neașteptate din Filipine, peste Oceanul Pacific, în Plaza Mayor din Mexico City (Mexic) în data de 24 octombrie 1593 (la o distanţă de circa 14.000 de km). Era îmbrăcat în uniforma gardienilor de la Palatul Guvernatorului din Filipine, spunând ulterior că habar n-avea cum a ajuns în Mexic.

Perez se afla de serviciu la conacul guvernatorului din Manila şi doar în câteva secunde a ajuns în Mexic. El a spus că, deși știa că nu mai era în Filipine, nu avea idee unde se află sau cum a ajuns acolo. În Mexic, a declarat că pirații chinezi l-au asasinat pe Excelența Sa, guvernatorul Filipinelor, Gomez Perez Dasmarias, înainte de a se teleporta. El se simțea amețit după ore lungi de gardă în Manila și s-a sprijinit de un perete, închizând ochii; după ce a deschis ochii, câteva secunde mai târziu, pur şi simplu s-a găsit în altă parte.

Când a întrebat un trecător unde se află, a fost informat că se află în Plaza Mayor din Mexico City. Când i s-a spus asta, Perez a refuzat să accepte situaţia, susținând că era imposibil să se afle în Mexico City în timp atât de scurt. Gardienii din Mexic s-a uitat la Perez, observând îmbrăcămintea sa neobișnuită specifică zonei din Filipine. El a fost dus în fața autorităților, în special a viceregelui Mexicului, Luis de Velasco, la a cărui reședință a fost dus.

Autoritățile l-au închis pe Perez ca dezertor. Soldatul a fost interogat de Inchiziție, dar tot ce a putut spune în apărarea sa a fost că el a călătorit din Filipine în Mexic în mai puțin timp decât este nevoie ca un cocoș să cânte. În cele din urmă s-a descoperit că este un creștin devotat și, datorită comportamentului său exemplar, nu a fost acuzat de nicio infracţiune. Cu toate acestea, autoritățile n-au ştiut ce să facă și l-au ținut în închisoare până când au ajuns la o concluzie fermă.

Două luni mai târziu, au sosit în Mexic știri din Filipine, confirmându-se faptul că guvernatorul Dasmarias a fost înlăturat pe 23 octombrie într-o revoltă a piraţilor chinezi. Martorii au confirmat că Gil Perez fusese de serviciu în Manila înainte de a ajunge în Mexic. Mai mult, unul dintre pasagerii navei l-a recunoscut pe Perez și a susținut că l-a văzut în Filipine pe 23 octombrie. Ulterior, Gil Perez s-a întors în Filipine și și-a reluat angajarea anterioară ca gardian al palatului, ducând o existență aparent de rutină.

Mai mulți autori au propus interpretări supranaturale pentru întreaga poveste. Unii cred că a fost vorba de o răpire extraterestră, iar alţii au vorbit de o teleportare. Indiferent dacă povestea este sau nu corectă, este una care a rămas neschimbată şi controversată de sute de ani.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock