Dacă există civilizaţii extraterestre avansate, de ce acestea nu intră în contact cu noi?


Dacă fenomenul OZN reprezintă manifestarea unor civilizaţii incomparabil mai avansate, dacă extratereştrii vin la noi demult şi ne cunosc foarte bine – de ce se ascund de noi? Faptul că fac aceasta în mod intenţionat este evident.

Marea masă a oamenilor de pe Pământ, lipsiţi de facultăţi intelectuale deosebite, întreţine ipoteza stupidă după care, atât noi cât şi alţi presupuşi vizitatori galactici, ar trebui să ne prezentăm cu una dintre «farfuriile zburătoare» în mijlocul unei pieţe din New York, îmbrăcaţi în combinezoane argintii şi purtând în mâini arme cu raze ucigătoare, aşa cum se întâmplă în romanele ştiintifico-fantastice.

Dar care să fie motivul acestei atitudini? Raymond Fowler citează in acest sens un studiu din 1968 al Academiei Forţelor Aeriene ale SUA, care avansează patru explicaţii posibile:

– am putea fi obiectul unui îndelungat studiu sociologic şi psihologic; în astfel de cazuri, rezultatele pot fi alterate prin contacte cu subiecţii, în afara cadrului strict al activităţilor de culegere şi analiză a informaţiei;

– am putea fi obiect de amuzament, în maniera animalelor expuse într-o grădină zoologică; vizităm şi noi, adesea, astfel de locuri, dar nu ne gândim niciodată să intrăm în contact, de pildă, cu şopârlele;

– s-ar putea ca unele guverne pământene să fie, deja, în contact cu extratereştrii; din motive evidente de securitate, aceste contacte vor fi păstrate ultrasecrete;

– ei se află la un alt nivel de conştienţă, superior faţă de al nostru, cam la modul în care nivelul nostru de conştienţă este superior celui al animalelor; în consecinţă, nu suntem, deocamdată, capabili să percepem comunicaţiile care se desfăşoară la nivelul lor.

Fowler adaugă că nişte creaturi care ne-au devansat cu un miliard de ani posedă un bagaj de inteligenţă şi de cunoştinţe care-l depăşeşte pe al nostru cam cât îl depăşim noi pe cel al unui vierme; prin urmare, este greu să ne imaginăm că ei ar dori să aterizeze, într-o bună zi, pe peluza din faţa Casei Albe, propunându-ne un schimb de ambasadori.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Dacă există civilizaţii extraterestre avansate, de ce acestea nu intră în contact cu noi?”

  1. Principalul motiv este comunicarea. Aceste civilizatii poseda o modalitate de comunicare care noua „ne scapa”, adica nu suntem destul de avansati(din toate punctele de vedere), iar sistemul nostru de comunicare este considerat foarte primitiv, ca si intreaga civilizatie umana, incat se poate spune ca nu reprezinta interes decat in prea mica masura pentru a lua legatura. Paradoxul lui Fermi nu exista pentru ca Fermi l-a enuntat fara sa aiba intelegerea exacta a ceea ce se intampla. Cand vom gasi adevara cale de comunicare, civilizatiile existente isi vor anunta prezenta!

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock