Astăzi am trimit un mesaj către posibilii extratereştri aflaţi pe un „Super Pământ” la 12 ani-lumină distanţă, iar răspunsul ar putea veni în anul 2041…


Oamenii încearcă să intre în contact cu extratereştrii de pe o planetă asemănătoare Pământului, trimițându-le un mesaj radio. Oamenii de știință au trimis un mesaj către posibilii extratereştri în perioada 16 octombrie-18 octombrie 2017, prin unde radio, timp de 9 ori, în speranța că cineva va auzi mesajul și va răspunde.

Dar ce conţine mesajul? Mesajul cuprinde 33 de piese muzicale, fiecare având o lungime de numai 10 secunde. În afară de muzică, există şi un tutorial cu privire la modul în care timpul este păstrat de ființele umane și când oamenii vor asculta pentru a primi un răspuns.

Oamenii de știință au trimis mesajul către o exoplanetă din apropiere, cu numele de GJ 273b, această planetă fiind un „Super Pământ”. Ea este mai masivă decât Pământul și se află în „zona ideală vieţii” în sistemul solar respectiv. Cercetătorii cred că planeta este un bun candidat pentru viața extraterestră.

Acesta este primul mesaj radio de acest tip care a fost proiectat de oamenii de știință pentru a obține un răspuns direct și la un moment dat de la posibilii extratereştri. GJ 273b se află într-un sistem solar care se află la doar 12 ani-lumină distanță de Pământ. Dacă extratereştrii avansaţi ar răspunde la momentul sugerat în mesaj, atunci primul contact cu extratereştrii ar putea fi făcut în doar 24 de ani, undeva în anul 2041.

Cu toate acestea, nu toată lumea este mulțumită de perspectiva contactării vieții extraterestre. Stephen Hawking, de exemplu, crede că extratereștrii ar putea ucide rasa umană dacă noi le-am spus unde am trăi. Hawking consideră că oamenii ar trebui să evite să contacteze extratereştrii…


Lasă un comentariu