Rămâi fără cuvinte când vezi cum arată Pământul printre inelele de gheaţă ale planetei Saturn…


Oare cum arată Pământul de la depărtare? V-aţi întrebat vreodată? Dar oare cum ar arăta Pământul văzut de la o distanţă de aproximativ 1,4 miliarde de kilometri, adică de undeva de la nivelul planetei Saturn? S-ar mai vedea oare ceva din el? Da, şi încă bine!

O nouă imagine publicată de la nava spaţială NASA Cassini arată Pământul ca un punct luminos situate între inelele de gheaţă ale planetei Saturn.

Nava spaţială a capturat această fantastică imagine pe 12 aprilie 2017, la ora 22:41 PDT. Cassini se afla la aproximativ 1,4 miliarde de kilometri distanţă de Pământ atunci când imaginea a fost realizată. Deşi mult prea departe pentru a fi observat în imagine, partea din Terra pe care Cassini a suprins-o în acel moment a fost sudul Oceanului Atlantic.

Uimitor, nu? Şi, mai puteţi observa încă ceva. Dacă vă uitaţi la stânga Pământului, puteţi vedea un punct extrem de slab luminat. Ce credeţi că este? Nimeni alta decât Luna, satelitul nostru natural.

Şi când te gândeşti că în acel punct luminos din fotografie trăiesc peste 7 miliarde de oameni şi alte sute de miliarde de vietăţi…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock